5 te vermijden fouten voor een goede nachtrust

13/08/2020

Het is niet evident om comfortabel te slapen wanneer het kwik niet onder de 25 graden daalt in de kamer. Om de grootste kans te maken op een weldoende nachtrust, kan u maar beter de volgende fouten vermijden:

1. Aan sport doen

Er wordt vaak gezegd dat fysieke activiteit, zich uitleven en moe maken, de perfecte basis vormt voor een solide nachtrust. Fout! Sporten warmt het lichaam op, het tegenovergestelde van wat je zou moeten doen!

2. Alcohol drinken

Één ding is zeker: van te veel te drinken, lig je snel uitgeteld in je bed. Maar hoewel alcohol het snel inslapen bevordert, verstoort het de rest van de slaap! Te vermijden dus…

3. Een warm bad of een koude douche nemen

Een lauwe douche: ja! Een koude douche: neen, aangezien het de warmte-uitwisseling vermindert. En een warm bad is nog erger, het verhoogt de lichaamstemperatuur.

4. Uitgebreid eten

Hoewel de spijsvertering vaak moeheid met zich meebrengt, warmt het ook het lichaam op. Eet licht, en niet net voor het slapengaan.

5. Het opgeven

Als u de mogelijkheid heeft om uw matras naar beneden te halen, of een verdieping lager te slapen, op de zetel bijvoorbeeld, doe dat dan! Het warmtecomfort is zeer belangrijk voor de slaapkwaliteit!