Moeten we investeren in immobiliën in Luik?

11/10/2011

Met zijn complete netwerk van openbare infrastructuren, ambitieuze immobiliënprojecten en prijzen die over het algemeen lager liggen dan die in de andere grote steden van het land, vormt de regio Luik een geliefde bestemming voor iedereen die in vastgoed wil investeren.

De levendige stad: tussen talrijke infrastructuren en grote werken

Luik heeft een ongelijke verhouding tussen het aantal infrastructuren en het aantal inwoners: TGV-station, luchthaven, haven, universiteit, universitair ziekenhuis, enz.; Luik is wat de professionals uit de immobiliën een ‘complete stad’ noemen.

Compleet maar toch constant aan het evolueren. Zo blijven er steeds grote immobiliënprojecten het levenslicht zien: het nieuwe station van Luik-Guillemin en het complex Médiacité (waarondermeer de kantoren van de RTBF gevestigdzijn) hebben bijgedragen tot een opwaardering van de wijken zoals de Quai de la Boverie en de Quai Longdoz.

De aantrekkingskracht van de levendige stad wordt nog versterkt door zijn competitieve immobiliënprijzen, zeker in vergelijking met steden zoals Namen. Dat verschil verdwijnt steeds meer naarmate de toekomstige stadsprojecten overgaan van de schetsfase naar het plaatsen van de eerste steen; zo worden er ook toekomstige werken gepland zoals de bouw van een grote boulevard, een loopbrug over de Meuse, de Trilogiport en een nieuwe Toren van financiën.

In Luik wonen: welk budget?

Er is nog veel groeipotentieel voor de prijzen van woningen in Luik. Vandaag moet u voor bouwgrond 80 euro per vierkante meter neertellen (in bepaalde delen van Luik stijgt die prijs tot 200 euro per vierkante meter). Voor een klein huis met 2 gevels moet u hoogstens 250.000 euro neertellen. Een villa van 20 are zal maximum 400.000 euro kosten.

Bron: http://www.lesoir.be

Beeld: Zoltán Jánosi (Flickr)