5 tips voor een goede investering met continue inkomsten

5/12/2016

Meer en meer eigenaars krijgen te kampen met huurders die niet of laattijdig betalen. Indien uw ‘perfecte’ huurder plots werkloos wordt of in een scheiding terecht komt, kan men vaak niet langer betalen… Er zijn dus betere mogelijkheden!

Tip 1: Investeer in vastgoed met continue inkomsten

Meer en meer eigenaars krijgen te kampen met huurders die niet of laattijdig betalen. Indien uw ‘perfecte’ huurder plots werkloos wordt of in een scheiding terecht komt kan men vaak niet langer betalen. 
 
Met hotelvastgoed geeft u de uitbating van uw investering in handen van een professionele partij. De huurders of toeristen betalen op voorhand via creditcard, dus u bent zeker van uw inkomsten.  
 
Nog goed nieuws? U deelt mee in de totale winst van het hotel, zodanig u 365 dagen per jaar kunt rekenen op rendement.
 

Tip 2: Verhuur per dag

Wat zou het meest opbrengen, vastgoed dat u per jaar, per maand of per dag verhuurt?
 
De gemiddelde kamerprijs van een hotel in Oostende brengt momenteel 114 euro per overnachting op. Een gemiddeld appartement moet het met een stuk minder doen. 
 

Tip 3: Verzeker u maximaal tegen schadegevallen

Verhuren zonder schade of slijtage? Het kan. Als een logé schade aanbrengt, wordt dit via zijn creditcard gedebiteerd. U hoeft ook niet te vrezen voor wanbetalers: bent u al blijven overnachten in een hotel zonder te betalen? Daarnaast verzekert de exploitant periodiek standaard-renovaties waardoor uw pand steeds in een uitstekende staat is.
 

Tip 4: Investeer in vastgoed waar vraag naar is

Woonvastgoed schiet als paddenstoelen uit de grond. Dit betekent dat huurders meer keuze hebben uit diverse nieuwbouwappartementen. De huurprijs van uw appartement staat hierdoor onder druk. Daarnaast moeten de nog bestaande kusthotels plaats ruimen voor appartementen en honderden serviceflats. 
 
Er is dus een dalend aanbod hotelkamers terwijl de vraag naar hotelovernachting blijft groeien.  Een unieke situatie aan de Belgische kust, rendement verzekerd dus!
 

Tip 5: Kies voor inflatiebestendig vastgoed

Door inflatie verliezen uw centen aan koopkracht. Niet zo bij hotelvastgoed: de prijzen van de hotelovernachtingen zijn gekoppeld aan de inflatie en veranderen dagelijks.  De overnachtingsprijzen stijgen jaar na jaar, net als de rendementen. Waar een hotelovernachting 15 jaar geleden nog 1000 BEF bedroeg, is dit vandaag gemiddeld 114 euro per overnachting in Oostende.
Het rendement van hotelvastgoed aan de Belgische kust is dan ook bewezen inflatiebestendig.