4 redenen waarom investeren in nieuwbouw slimmer is

17/03/2017

Je wil investeren in vastgoed? Goed idee! In tegenstelling tot een spaarboekje ben je zeker van je rendement. Maar wat is het beste: investeren in nieuwbouw of investeren in bestaande eigendommen? We verklappen het nu al: nieuwbouw is de beste optie. Waarom? Dat leggen we in dit artikel haarfijn uit…

1. Nieuwbouw is een veilige investering

Een opbrengsteigendom om te verhuren is een slimme belegging en is aan heel wat normen onderworpen. Van elektriciteit tot sanitair. Alle installaties moeten volgens het boekje. Met een investering in nieuwbouw slaap je op beide oren. Je investering is 100 procent betrouwbaar en volledig in orde. Meteen klaar om te verhuren of om zelf in te wonen.
 
Investeren in een bestaande woning om te verhuren is daarentegen altijd bang afwachten. Je moet hopen dat er geen verborgen gebreken zijn en alle installaties voldoen aan de verhuurregels. Een opbrengsteigendom verhuren die niet conform is, kan grote gevolgen hebben. In het slechtste geval zelfs een rechtszaak.
 

2. Complete attesten en dossiers met nieuwbouw

Investeren in nieuwbouw is eenvoudig. Alle documenten en administratie zijn meteen beschikbaar. Van energie-attest tot postinterventiedossier: je aannemer is verplicht om je alles gestructureerd te overhandigen. 
 
Bovendien heeft een nieuwbouwwoning oog voor energiezuinigheid en isolatie. Bij oudere woningen is dat geen sinecure. Zeker voor verhuur is dit een belangrijk aandachtspunt: er is een nieuwe wetgeving op komst die dakisolatie en dubbelglas verplicht in huurwoningen. Bij nieuwbouw is het duurzame en energiezuinige aspect een vanzelfsprekendheid.
 

3. Topkwaliteit in huis

Nieuwbouw maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken voor het grootste comfort en dito kwaliteit. Je nieuwe eigendom wordt afgewerkt tot in de kleinste details. Dat is bij bestaande of gerenoveerde woningen wel eens anders. Door eerdere bouwkeuzes kunnen renovatiekosten hoog oplopen.
 
Sowieso hou je als investeerder in nieuwbouw de touwtjes in handen. Je bepaalt alles zelf: van afwerkingsgraad tot mogelijk verhuurpubliek. Een gezellige woning voor jonge gezinnen of pure klasse voor kapitaalkrachtige huurders. Aan jou de keuze.
 

4. Zekerheid op lange termijn

Bij nieuwbouw geniet je van gemoedsrust en zekerheid. Onder andere dankzij de wet Breyne. Die bepaalt dat de aannemer en architect 10 jaar verantwoordelijk zijn voor eventuele bouwproblemen bij nieuwbouwwoningen. Zo investeer je met een gerust hart in nieuwbouw én met een zeker rendement op lange termijn. Makkelijk zat.
 


Zelf slim beleggen in vastgoed en meer weten over investeren in nieuwbouw? Ontvang gratis de investeringsgids van Groep Huyzentruyt in je bus.
 
* Verplichte velden