Zo bereken je een vastgoedbelegging

13/09/2017 - partner: Investr.be

Investeren in vastgoed: dan kan je maar beter 100 procent geïnformeerd zijn. Want wie het slim speelt, haalt rendementen die veel en veel hoger liggen dan het gemiddelde spaarboekje. Maar de vastgoedmarkt zit niet altijd transparant of objectief ineen…

De vraag naar goede investeringen in vastgoed is groot vandaag: niet onlogisch, de lage rente, in combinatie met toch hoge inflatie in België maakt klassieke spaarboekjes gruwelijke beleggingen. 5 op de 10 Belgen hebben deze boodschap al begrepen en kiezen vandaag voor vastgoed. Logisch, want het is een stabiele investering die je op drie manieren inkomen garandeert: huurgeld, fiscale voordelen en waardevermeerdering op lange termijn.

Analyseer voor elk pand jouw rendement

Het grote verschil met een spaarboekje is uiteraard wel de onzekerheid over de uiteindelijke opbrengst van je vastgoedinvestering. Want vastgoedverkopers kunnen de verwachte waardevermeerdering moeilijk voorspellen, of zijn op z’n minst wat optimistisch hierover. Logisch: ze zijn er allemaal van overtuigd dat hun vastgoed het meest zal opbrengen. Investr biedt je een objectief hulpmiddel, dat enorm helpt bij je cruciale keuze voor vastgoed.

Via hun unieke tool maakt Investr op basis van correcte historische data een volledig onafhankelijke en gestandaardiseerde voorspelling van het verwachte rendement van elk mogelijk pand. Deze  voorspelling wordt bovendien volledig aangepast aan jouw individuele situatie (investeringsbedrag, eigen inbreng, gewenste financieringstermijn…). Zo kan jij, dankzij de unieke Investr-standaard, al jouw vastgoedopties op een objectieve manier vergelijken.

Een unieke standaard voor alle panden

Het maakt investeren in vastgoed transparanter voor zowel de consument als de makelaar. Ook grote projectontwikkelaars als Bostoen, Hillewaere Vastgoed, Qubrik, Wellimmo, Vastgoed Vanhoof, Rosseel vastgoed, Victoire Properties, … beseffen dat. Op Investr zijn al enkele van hun panden terug te vinden.

Ben je dus van plan in vastgoed te beleggen? Surf naar Investr.be en zoek de panden die bij jou passen. Staat een pand er niet tussen? Surf dan naar http://www.investeernietzonderinvestr.be/formulier en ze gaan voor jou, volledig gratis én anoniem, de data opvragen bij de respectievelijke makelaar. Wij versturen u eencomplete rendementsanalyse zodat jij met extra informatie beter kan beslissen.