Belegging berekenen: de 2 extra methodes

4/10/2017

Heel wat beleggers rekenen vanuit de beschikbare eigen middelen. Maar wat kunnen ze precies aankopen en hoeveel moeten ze maandelijks bijpassen? Of hoeveel moet ik investeren als ik maandelijks maar 100 euro wil bijpassen?

Via de nieuwe rekenmodule kan je op 3 verschillende manieren jouw belegging gaan berekenen. De eerste methode waarbij we altijd met een positieve cashflow werken is al een tijdje beschikbaar voor de Investr-klanten. Nu hebben we er 2 bijgevoegd.

1) op basis van de eigen middelen: hoeveel moet ik maandelijks zelf nog bijfinancieren

Heel wat beleggers rekenen vanuit de beschikbaarheid van de eigen middelen die ze wensen te investeren. In deze module kan je zelf ingeven hoeveel eigen middelen je wenst te investeren. In dit voorbeeld hebben we volgende parameters voorzien:

Financiering: 15 jaar

Rentevoet: 2.1% per jaar (vast rentevoet)

Meerwaarde prognose: 2.5% per jaar (gerekend vanaf het netto aankoopbedrag)

Eigen middelen: 105.000 euro (bij de aankoop)

RESULTAAT: Er moet 607,11 euro maandelijks worden bijgelegd om dit pand te kunnen aankopen.

2) op basis van de de mogelijkheid om maandelijks zelf nog bij te financieren: hoeveel eigen middelen moet ik hier beschikbaar hebben bij de aankoop?

Sommige beleggers bekijken investeren op basis van welke cashmogelijkheden ze hebben om maandelijks nog bij te financieren en willen rekenen hoeveel eigen middelen ze bij de aankoop moeten vrijmaken.Hieronder de parameters:

Financiering: 15 jaar

Rentevoet: 2.1% per jaar (vast rentevoet)

Meerwaarde prognose: 2.5% per jaar (gerekend vanaf het netto aankoopbedrag)

Maandelijkse eigen input: 250 euro

RESULTAAT: Er moet 160.177,45 euro worden geïnvesteerd om dit pand te kunnen aankopen.

Maak gratis een account aan en bekijk alle mogelijkheden om investeren in vastgoed nog transparanter en duidelijker te maken.

http://www.investr.be/nl/register

{{NEWSLETTER_BOX}}