Waarom investeren in vastgoed meer opbrengt dan sparen

15/09/2021

Ons spaargeld bij de bank brengt amper nog iets op, daarom kijken vele mensen uit naar alternatieven. Al eens gedacht een investering in vastgoed? We leggen beknopt uit waarom dat de goede keuze is.

Bezoek Second Home Expo gratis
8 t/m 10 oktober | Flanders Expo Gent

>> Registreer 2 vrijkaarten <<<

Belgen leggen nog altijd graag een mooie spaarreserve aan als appeltje voor de dorst in mindere tijden. Alleen brengt dat spaargeld tegenwoordig niets op door de historisch lage spaarrentes en wordt het bovendien aangetast door de inflatie.

Daarom kan je beter uitkijken naar alternatieve en lucratievere manieren om je spaargeld te beleggen. Zoals vastgoed. Een beleggingsvorm die mensen soms afschrikt, maar dat is volkomen onterecht. We leggen uit waarom.

Slim alternatief

Investeren in vastgoed is een slim alternatief voor het verlieslatende spaarboekje. Vastgoed heeft immers een dubbel rendement: enerzijds haal je inkomsten uit het verhuren, en anderzijds heeft vastgoed ook een meerwaarde op lange termijn, wat het een risicovrije belegging maakt. Bovendien is de waarde van vastgoed in de voorbije 50 jaar twee keer harder gestegen is dan de inflatie.

Er zijn nog verschillende goede redenen om te investeren in vastgoed. Eerst en vooral kan je genieten van een goedkoop krediet, omdat de rentes voor een lening momenteel historisch laag zijn. Verder profiteer je ook van een fiscaal voordeel, want de interesten op je lening kan je aftrekken van je kadastraal inkomen, waardoor je uiteindelijk minder belastingen zal betalen.

Daarnaast kunnen de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van je lening dekken, waardoor je vermogen blijft toenemen. En tenslotte profiteer je van een aanvulling op je inkomen. Je financiële schuld neemt immers af doorheen de jaren, maar de waarde van je pand blijft behouden. Dus eens je de pensioenleeftijd bereikt hebt, kan de huuropbrengst een heel mooi extraatje bovenop je pensioen zijn.