Waarom zou u geven aan een goed doel?

11/10/2021

Goede doelen hebben vandaag, meer dan ooit, extra middelen nodig. Door hen te steunen, versterkt u uw engagement voor een betere wereld, voor bepaalde waarden en voor wat u echt belangrijk vindt.

Een testament voor een goed doel geeft u de kans om uw waarden te laten voortleven, om impact te hebben op de wereld, op het leven van mensen, op de toekomst van kinderen en van onze maatschappij. Geven aan een goed doel via uw testament is één manier om het goede doel te steunen.

Fiscale aftrekbaarheid

U kunt ook bij leven schenken aan een goed doel. U kunt een kleine gift doen, die vanaf een bedrag van 40 euro fiscaal aftrekbaar is als het goede doel een erkenning heeft om fiscale attesten af te leveren.

Minder donaties

U kunt ook een relatief groot bedrag schenken aan het goede doel, waarmee u op het terrein van de schenkingen komt. Goede doelen ontvangen gulle gevers met open armen, want vandaag hebben ze, meer dan ooit, extra middelen uit testamenten en schenkingen broodnodig. Door de economische crisis zijn de overheidssubsidies van veel organisaties teruggeschroefd. Bovendien zette de coronacrisis recent een domper op de vrijgevigheid van de bevolking, zo blijkt uit de meest recente Barometer van de Verenigingen 2020.

Deelnemen aan een betere wereld

Voor maatschappelijke organisaties en instellingen worden fundraising, schenkingen en erfenissen dan ook een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Als u hen steunt, versterkt u uw engagement voor een betere wereld, voor bepaalde waarden en voor wat u echt belangrijk vindt. Schenken via uw testament maakt u in die zin een beetje onsterfelijk.