Een alarmsysteem voor meer gemoedsrust

22/02/2011

Vandaag gebeuren meer en meer inbraken die een gevoel van onveiligheid doen opstaan. Om zich te beschermen tegen het binnenkomen van inbrekers, plaatsen veel mensen een alarminstallatie in hun woning. Daarom kent het gebruik van deze alarminstallaties de laatste jaren een forse groei.

Een alarminstallatie kiezen is geen makkie. Er moet rekening gehouden worden met verschillende factoren in verband met de woning zelf, de gewoontes van de bewoners, enz. Om de geschikte installatie te kiezen, vraag informatie aan erkende professionals (alleen!) en raadpleeg de politie van uw gemeente. Lijst van de erkende beveiligingsondernemingen

Een alarminstallatie bestaat uit vier delen:
• De centrale: het gaat om het knooppunt van de installatie, dat de verschillende zones in het systeem beheert en de continue werking ervan garandeert.
• De bediening: het gaat om een paneel dat in een beveiligde zone geplaatst wordt (meerdere panelen in één woning mogelijk).
• De detectie: deze is mogelijk via ultrasoon, infrarood, enz. Er bestaan perimetrische detectoren (het openen van deuren of ramen) en volumetrische detectoren (het binnenkomen in een beveiligde zone).
• De melding: het lokale alarm (inschakeling van een sirene, het meest klassieke systeem), het stille alarm (oproep naar een bewakingsfirma) en het alarm via GSM (oproep naar GSM).

De prijzen van een gemiddelde alarminstallatie schommelt tussen 1.500 en 2.500 euro, in functie van de installatie en de inrichting van de woning. Vergeet ook niet het jaarlijkse onderhoud van het systeem!

Als u voor een INCERT-installateur kiest bij het plaatsen van de alarminstallatie, zal de polis van uw diefstalverzekering zeker dalen. Bovendien kunt u sinds 2010 van een belangrijke belastingsvermindering genieten als u een alarm in uw woning plaatst. U vindt meer info op de site van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (afdeling van de FOD Binnenlandse Zaken).
 

Ontdek onze Special Batibouw 

Bron: www.batibouw.be