In beeld: renovatie met glas in een glansrol

13/07/2016 - partner: Ik ga bouwen

Frédéric en zijn vrouw waren meteen weg van dit huis uit de jaren ’50. Na een jaar van opknapwerken gingen ze er wonen met hun drie kinderen en enkele jaren later waren ze klaar voor een nieuw project: de inrichting van de zolder als ouderlijke suite. Het resultaat zuigt de omringende natuur als het ware naar binnen.

 
 
De volledig glazen zijwand in de slaapkamer, een gedurfd ontwerp, biedt een totaal andere kijk op de natuur.
 
 
Met zijn brede doorgang naar de tuin biedt de aanbouw een heerlijk gevoel van ruimte, ongeacht het seizoen.
 
 
 
De aanbouw mocht niet te veel ten koste gaan van de tuin; de bouwvoorschriften lieten ook maar een bepaalde diepte toe.
 
 
De architecten moesten onder het dak een ouderlijke suite ontwerpen met zo veel mogelijk opbergplaats in een erg krappe ruimte. Opdracht volbracht!