7 tips om optimaal van daglicht te genieten

23/03/2017

Nu het weer lente is en de zonnestralen eindelijk door het wolkendek breken, haal je al dat licht natuurlijk graag in huis. Maar hoe doe je dat? Zelfs al woon je in een donker huis, met onderstaande tips slaag je er toch in optimaal te profiteren van het zonlicht!

1. Lichte verf

Evident, maar belangrijk. Een lichte kleur van verf op de muren maakt je ruimte lichter. Wit of pasteltinten zijn dan ook de verstandigste optie.

2. Niet te donkere meubels

Een fris, licht interieur, daar spelen je meubels een prominente rol in. Heb je al donkere meubels in je bezit, overweeg dan om ze onder handen te nemen. Opschuren en een nieuw laagje verf of lak geven maakt al een wereld van verschil. Ook bekleding kan je vervangen.

3. Werk met spiegels

Spiegels weerkaatsen licht en verspreiden het door heel je huis. Zet ze op de juiste plek en laat ze optimaal hun werk doen. Je ruimte lijkt dan plotsklaps lichter en groter. Heb je geen natuurlijk licht in de kamer? Ook het licht van lampen kan je weerkaatsen.

4. Lichtdoorlatende gordijnen

Een te zware gordijnstof laat geen licht door, dus is een lichtere variant de betere optie. Een dunne stof als linnen is uitermate geschikt om licht door te laten.

5. Glas

Glazen deuren of schuifwanden brengen het licht van de ene ruimte in de andere. Zo kan je ook ruimtes waar geen natuurlijk licht binnenvalt toch mee laten genieten.

6. Verlichting

Voldoende lichten zijn natuurlijk ook noodzakelijk. Vooral de donkerste hoeken van de kamer moeten uitgelicht worden. Indirecte verlichting zorgt voor een beter resultaat.

7. Een lichte vloer

Lichte gordijnen, meubel en muren zijn essentieel, maar hebben weinig nut als er een donkere vloer ligt. Kies dus voor lichte tegels of hout. Heb je een donkere houten vloer? Die kan je opschuren en verven!

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}