5 tips om je thuiskantoor optimaal in te richten

20/09/2017

Meer en meer mensen werken (gedeeltelijk) van thuis uit. Aangenaam natuurlijk en vaak ook een stuk productiever. Een fijne, aangepaste ruimte om in te werken is dan ideaal. Wij geven je alvast 5 tips mee op je thuiskantoor optimaal in te richten. Wedden dat je een heel stuk productiever bent?

Tip 1 : Zorg voor voldoende licht

Thuis hoef je het gelukkig niet met TL-licht te stellen en dat scheelt al heel wat, maar om optimaal te werken kies je het best voor 3 afzonderlijke lichtbronnen:

  • Een vloerlamp met warm licht die je naar boven richt
  • Een tafellamp die voor een aangename gloed zorgt
  • Een bureaulamp die je werkoppervlakte verlicht en ervoor zorgt dat je documenten vlot leesbaar zijn.

Tip 2 : Een kwalitatieve bureaustoel is essentieel

Eerst en vooral: zorg ervoor dat je niet uren aan een stuk zit. Ga geregeld eens aan het keukenblad staan, loop een blokje om of laat de hond buiten. Kies vervolgens een leuke en kwalitatieve bureaustoel die aangenaam aanvoelt en ondersteuning biedt. Je vindt op het internet meer dan voldoende tips over een goede zithouding.

Tip 3 : Zorg voor een inspirerende omgeving

Een beetje kunst zorgt onmiddellijk voor een huiselijk gevoel en wie weet gaat de creativiteit er wel van borrelen. Het schept ook een stuk meer rust dan een prikbord waar tientallen dingen op geprikt worden. Een mooie kast of een leuk vormgegeven ladeblok geef je werkruimte wat extra cachet, terwijl planten voor de frisse toets zorgen.

Tip 4 : Orde en ruimte

Niemand werkt toch graag in een benepen hok? Gun jezelf wat ruimte en zorg voor een ordelijke werkplek. Het bespaart je een hoop opruim- en zoekwerk. Bovendien blijft het op deze manier voor je medebewoners aangenaam. Er zijn voldoende leuke meubels te vinden waar je je spulletjes in kan opbergen. Je hoeft toch niet altijd met je werk geconfronteerd te worden, toch?

Tip 5 : Zorg voor een fijne geur

Je werkruimte verluchten helpt natuurlijk, maar een zorgvuldig uitgekozen geurtje maakt het nog heel wat aangenamer. Geuren met citroen, zoete sinaasappel en grapefruit zouden een opwekkend effect hebben. Hoe productiever je bent, hoe sneller je je werk links kan laten liggen en kan genieten van je thuis.

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}