Kies de vloer die bij je past met deze 4 simpele richtlijnen

7/11/2017

In vloeren is er heel wat keuze, maar hoe kies je nu de vloer die bij je past? Wij geven je alvast een aantal tips mee die je kan toepassen bij het kiezen van je vloer. Er kruipt immers best wat budget in, dus verstandig handelen is aangewezen.

Hou rekening met je levensstijl

Als je voor een vloer kiest, houd je maar beter rekening met je levensstijl en je gezinssamenstelling. Met jonge kinderen, kies je maar beter een vloer die wat kan hebben en makkelijk te onderhouden valt. Keramische tegels zijn dan een evidente keuze. Je hebt toch echt geen zin om je elke dag zorgen te maken over vlekken en eventuele ongelukjes?

Vuil kan je moeilijk vermijden, maar door te kiezen voor een vloer met structuur, dan valt vuil op zijn minst veel minder op.

Hou rekening met de beschikbare ruimte

Zit je met een kleine ruimte, dan zijn grote tegels geen verstandige keuze. Deze tegels verkleinen immers optisch de ruimte. Meer voegen zorgt voor een groter ruimtegevoel.

Als je de vloer in de lengterichting legt, lijkt deze groter en kies je voor een donkerdere vloer, dan doet een licht plafond de ruimte groter lijken. Ook behang met verticale lijnen heeft trouwens hetzelfde effect.

Een vloer kan helpen om zones af te bakenen

Open ruimtes in huis zijn aan een opmars bezig, maar vloeren kunnen perfect helpen om ruimtes in te delen. Volg daarbij wel de lijnen van je interieur en zorg dat je de vloeren altijd in het verlengde van je muren legt.

Parket en tegels combineren kan voor een mooie overgang zorgen. Een lat is dan uit den boze, anders baken je te veel af, wat visueel dan weer minder mooi oogt. Hou bij het plaatsen ook rekening met de diktes van de verschillende vloeren, zodat je vloeren mooi gelijk liggen.

Ben je niet zeker?

Ben je niet zeker over de keuze van je vloer? Vraag stalen! Zo kun je kijken of je vloer bij de rest van je interieur matcht. Voor de meeste vloertypes is dit perfect mogelijk en het is de kleine vergoeding die je soms moet betalen meer dan waard.

Kevin Sitckens

{{NEWSLETTER_BOX}}