Mila: “Mijn hergebruik-idee om je oude stoelen te redden!”

27/09/2022

Het afgelopen weekend verbleef ik in een chambre d’hôtes. Wanneer ik de deur open trek van een ander universum dan het mijne, let ik altijd op dingen die me verrassen. En op die manier ontdekte ik dit mooie decoratieve recuperatieproject dat ik graag met je wil delen!

De eigenares had oude houten stoelen omgetoverd tot kleine bijzettafeltjes en handdoekrekken.

Ze had driekwart van de zitting van de stoel afgezaagd en behield alleen het voorste deel (met de twee poten, natuurlijk). Het geheel, dat geschuurd en in een zacht watergroen geschilderd was, was bevestigd aan één van de muren van de badkamer. Daarop stonden glazen flessen: shampoo, zeep en badparels.

Ongeveer dertig centimeter erboven, en perfect uitgelijnd met de zitting die een tafeltje was geworden, was de rugleuning opgehangen. Ze was afgezaagd waar ze de zitting van de stoel zou raken (zonder de achterpoten), en omgedraaid: het hoogste deel van de rugleuning zat nu beneden, waardoor de basis van de rugleuning gebruikt kan worden als legplank.

De rugleuning, die niet massief was maar uitgesneden, dook vanaf zijn basis aan de muur naar de vloer. De drie houten latten waaruit de rugleuning bestond, volgen elkaar op en doen nu dienst als handdoekhouder. Het geheel was in dezelfde kleur geschilderd als het bijzettafeltje.

In de gang had de eigenares hetzelfde gedaan (in een andere kleur) en haken toegevoegd aan de rugleuning: daar hing een vest en een hoed aan. Een originele kapstok die ze zelf had gemaakt!

Geniaal. Goedkoop. Elegant. En bijna aandoenlijk, deze stoelen die een nieuw leven kregen! Weet je wat? Met een beetje fantasie en hard werk kan je echt iets moois maken.