Mila: “Een doorzichtige vloer? Ik twijfel tussen deze 2 oplossingen!”

22/09/2022

Één van mijn vriendinnen heeft me raad gevraag voor de inrichting van haar huis: ze twijfelde tussen een de plaatsing van een net of een glazen platform. In welke kamer? De nachthal op de eerste verdieping, die ruim is en uitzicht biedt op de inkomhal. Het doel is om het licht overal te laten doorsijpelen.

Een net is natuurlijk erg leuk: je gaat op in het spel en ontdekt je behendigheid in het evenwicht en koorddansen. Je herontdekt het plezier van de hangmat in elk seizoen en je ziet jezelf er al languit liggend in alle rust lezen. Je wordt terug een kind dat alles durft. Het is leuk. En qua schoonmaak is het natuurlijk praktisch.

Het net, toch maar niet?

Maar ik denk, ondanks alles, dat er meer nadelen dan voordelen vast hangen aan de keuze om te gaan voor zo’n net: de geluids- en warmte-isolatie zijn bijna onbestaande. Lezen of een dutje doen is heerlijk, maar in de tocht en het eventuele rumoer van de benedenverdieping is dat minder leuk. En in een tijd waarin verwarming een arm en een been (of twee) kost, is het misschien belangrijk om daarover na te denken.

Het platform, klasse!

Het platform heeft een onmiskenbaar stijlvolle kant. Maar het is, dat geef ik toe, moeilijker schoon te houden: glas schoonhouden is al ingewikkeld, dus als je erop stapt, wordt het nog sneller vuil. En natuurlijk is het duurder in aanschaf. Maar het isoleert de vloeren zoveel beter tegen lawaai en maakt het veel gemakkelijker om de verdiepingen te verwarmen. Dat lijkt me in deze tijden een doorslaggevend argument, niet?

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par @glassflooringsystemsinc

Het is grappig: het is zoveel makkelijker om voor anderen te beslissen dan voor onszelf. Ik ben het soort mens dat 6 maanden uitstelgedrag vertoont. Dan kies ik voor keuze A en heb ik al meteen heimwee naar keuze B. En in dit geval is het simpel en duidelijk: ze moet het platform kiezen!

Ben je het met me eens?