Mila: “Mijn grappige en elegante truc om flesjes nagellak te bewaren!”

17/06/2022

Het is simpel: mijn dochter heeft nu meer flesjes nagellak dan ik. Ten eerste omdat ze een tiener wordt en ze graag bezig is met haar make-upspulletjes. En ook omdat ze zo’n flesjes nagellak verdraaid mooi vindt.

Dan Cristian Padure

Laden zijn handig, maar ze stellen je niet in staat om de flacons keurig te rangschikken volgens je wensen. Dus bedachten zij en ik andere coole manieren om ze tentoon te stellen. Zodat ze de lakken kan sorteren volgens de kleuren of de maten van de flesjes. Zo hoort het!

Taartdisplay

Het eerste idee was om om taartdisplays te gebruiken, met in plaats van muffins en andere cupcakes, mooie lakjes! We namen de displays onder handen en gebruikten in pastel-, flashy- of glitterkleuren. Het concept is charmant, maar we misten wat ruimte om het te realiseren. De kamer van mijn spruitje is namelijk geen paleis.

Planken of rails?

We hebben toen overwogen om kruidenplanken te gebruiken om de flesjes op te bergen. Maar we veranderden van gedachten in de winkel: ze waren te dik. Het zou niet mooi worden. En bovendien zouden we niet veel flesjes per plank kunnen plaatsen. Dat idee werd dus weer opgeborgen.

Ik had er ook aan gedacht om rails met haakjes voor schilderijen aan de muur te hangen. De inkeping voor het schilderij zou perfect geschikt zijn geweest voor de kleine kleurige potjes. Twee rijen zouden volstaan. Maar mijn dochter hield niet van dit idee, en zij was de baas.

Een kader is de oplossing!

Ze gaf er uiteindelijk de voorkeur aan om een tweede leven te geven aan een enorme kader die stof lag te verzamelen in het berghok. Oké. Dus hebben we de elegante buitenkant in roze (uiteraard!) overgespoten en bevestigd op het houten frame met 14 latten van amper 1 cm dik.

Zoals je kunt voorstellen, kostte het me iets langer om het hele ding te bouwen dan om erover te schrijven! Maar als je iets graag doet, telt dat natuurlijk niet mee. Uiteraard moeten de ruimtes en andere openingen die nodig zijn voor de hoogte van de kleine flessen goed afgemeten worden.

En eerlijk gezegd, het resultaat mag er zijn! De kleine gekleurde flesjes zijn goed toegankelijk en het geheel is een echt decoratief element geworden. Als bedankje had ik recht op een gratis manicure. Loon naar werken heet dat, want nu zie ik het leven ook een paar dagen door een roze bril!