Jouw woning verkopen? Begin bij de badkamer!

23/11/2021

De kogel is door de kerk: jij gaat je huis verkopen. Volstaat een likje verf links en rechts of moet je gaan verbouwen om je woning aantrekkelijker te maken? Wel, we geven je de tip om te focussen op je badkamer. Een ruimte waar heel wat potentiële kopers op focussen en waarmee jij de waarde van je woning kunt verhogen.

1. Een eenvoudige verbouwing kan wonderen doen

Een nieuwe douchekraan, een proper douchescherm of even wat scheuren en gaten dicht. Het zijn kleine ingrepen die geen grote investeringen vragen, maar ze kunnen heel veel verschil maken.

2. Houd het neutraal

Ga je je badkamer pimpen voor de verkoop, vermijd dan een al te uitgesproken spraak. Neutraal spreekt nog altijd het meeste mensen aan. Met wit, beige en andere neutrale kleuren zit je altijd goed. Mensen hechten aan de hygiëne van een recente badkamer en het scheelt hen een verbouwing.

3. Verlichting maakt mee het verschil

Het juiste licht maakt de ruimte groter. Laat zoveel mogelijk daglicht binnen via de ramen. Zijn die er niet? Met een ledspiegel en/of wat extra lampen kan je een heel bijzondere sfeer creëren.

4. Enkele extraatjes die in het oog springen

Een paar kleurrijke handdoeken, een fijn stukje zeep of leuke accessoires. Ze geven je badkamer een huiselijke uitstraling. Houd het aantal spullen beperkt, maar laat ze er wel uitknallen. Een plantje of een vaas kunnen nog wat extra kleur brengen.

Haal voor de rest zoveel mogelijk overtollige spullen weg, zodat de potentiële kopers zich de ruimte kunnen voorstellen en zich concentreren op de armaturen en apparaten.

5. Toilet in de badkamer? Maak het schoon!

Het lijkt voor zich te spreken, maar heb je een toilet in de badkamer, houd dit dan rein. Doe ook het deksel dicht als je potentiële kopers verwacht. Oogt wel net zo netjes.

6. Voeg er een geurtje aan toe

Geurtjes in de badkamer vallen te vermijden. Zorg voor een frisse geur. Een geurkaars, geurstokjes of een verstuiver, an sich maakt het niet wat je gebruikt om sfeer te creëren. Ga voor ontspannende geuren als eucalyptus, lavendel of kardemom. Een aangename geur in de badkamer doet de kopers alvast even wegdromen.