Kerstmis: alles over de nieuwe decoratie van dit jaar!

24/11/2021

In deze pandemietijd willen we meer dan ooit met de familie gezellig samenzijn rond een prachtige kerstboom, versierd met duizend-en-één decoraties. Dit zijn de trends die dit jaar populair zijn!

Rodion Kutsaev

Of het nu een plastic of een vers gekapt exemplaar is, de traditionele kerstboom moet stralen in de ruimte waar hij zal staan. Daarvoor kies je best voor een dominante kleur en dit jaar is het duidelijk rood dat de meeste stemmen krijgt. Dit is de kerstkleur bij uitstek, die ook overal te vinden is! Op de kleding van de kerstman, op de maretakken of op de linten die de geschenken sieren die onder de grote boom zijn geplaatst, is deze tint een must. Je kunt er dus zonder vrees voor kiezen, of het nu gaat om ballen, slingers of accessoires, vooral omdat rood gemakkelijk te combineren is met goud, de andere trendy kleur van dit jaar.

Je kan zo rode ballen combineren met andere gouden, bijvoorbeeld samen met verschillende tinten wit, of zelfs doorschijnende ballen. Er is ook de mogelijkheid om matte en glanzende afwerkingen te combineren, wat zorgt voor een mooie diversiteit op de naaldtakken. Door jezelf te beperken tot deze kleuren, heb je de zekerheid dat je een sfeer creëert die zowel sober als chique is, terwijl je trouw blijft aan de codes van de kerstversiering.

En de verlichting?

Dit jaar verwijzen we de slingers met kil licht naar de kelder of de zolder en kiezen we voor een verlichting die een warm en ingetogen licht afgeeft. Kenmerkend voor goedkope kerstversiering zijn de lichten die te wit zijn en zo de neiging hebben om de sfeer te verkoelen, terwijl ze ook vrij oogverblindend zijn. Daarom geven we de voorkeur aan warme tinten, een garantie voor een warme en gastvrije sfeer, een sprookje waardig!