Het toilet: hoe maak je het chic?

21/05/2021

Doorheen ons leven brengen we honderden uren door in ‘het kleinste kamertje’, wat van het toilet één van de meest bezochte ruimtes in huis maakt! Eerder dan je toilet koud en en onpersoonlijk te maken, transformeer je het beter in een plek waar je graag… zit!

Allereerst is het een goed idee om na te denken over de omvang van de werken en de middelen die je wil inzetten. Wil je alleen de toiletpot en een eventuele handwasbak vervangen? Ben je ook van plan de muren of zelfs de vloer te renoveren? Geef je de voorkeur aan een wandtoilet of een gewoon model? Moet de stortbak zichtbaar zijn of verborgen ? Wil je in de kamer ook meubels plaatsen?

Praktisch en ‘design’ is de trend

Ook in het toilet heeft innovatie zijn plaats.

  • De allernieuwste trend zijn toiletpotten zonder rand, die praktisch zijn dagelijks gebruik
  • Ook niet te vergeten: Een ‘soft close’ toiletbril. Gedaan met het lawaaierig sluiten!
  • Weet tenslotte dat blinkend porselein niet meer zo populair is. De modellen in mat porselein genieten de voorkeur van klanten die op zoek zijn naar een ‘chique’ toilet. ,
Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Syed Sons (@syedsonspk)

Wit heeft afgedaan

Originaliteit komt ook tot uiting in de kleur van het toilet en de gebruikte materialen. De catalogi van hedendaagse sanitairfabrikanten bieden een bijzonder ruim kleurenpalet, waardoor je een blauwe, zwarte, groene of zelfs een snoeproze model kan kiezen!

Hetzelfde geldt voor de wasbak in de toiletruimte, halemaal in harmonie met je ‘troon’. De bedieningsplaat, waarmee je het toilet kan doorspoelen, is ook beschikbaar in verschillende kleuren.

Bezoek indien mogelijk een showroom om de materialen en kleuren bij optimale lichtomstandigheden in te schatten. Hou tenslotte rekening met de planning van je werk en vraag je leverancier om op een geschikt moment te leveren, eens de ruimte van de bestaande uitrusting ontdaan is!