5 Tips | Een woning inrichten met een beperkt budget?

22/03/2021

Net een nieuwe woning en een beperkt budget? Je huis opnieuw inrichten hoeft geen fortuin te kosten. Met een beetje moeite kun je heel wat geld besparen en toch voor een leuk interieur zorgen. Met deze tips richt ook jij je huis leuk in voor weinig geld.

Restyle je eigen meubels

Je oude meubels weggooien? Kan je er niets anders mee doen? Verven, een nieuwe hoes of schuren? Bekijk eerst even of je je huidige meubels geen nieuwe uitstraling kunt geven. Zelf geen handige harry? Misschien heb je wel vrienden die graag een handje helpen?

Verkoop je oude meubels

Wat voor jou afgeschreven is, is voor iemand anders misschien nog wel een centje waard. Gooi nooit zomaar meubels weg. Probeer ze eerste te verkopen, zodat je met dat budget weer nieuwe spulletjes op de kop kan tikken. Rommelmarkten of tweedehandssites zijn perfect om van je meubels af te geraken.

Koop tweedehands

Moet alles nieuw zijn of is tweedehands ook een optie? Het is duurzaam en vaak tik je spullen met een bijzondere uitstraling op de kop. Noteer eerst wat je wil, zodat je gericht op zoek kunt. Struin de sites af. Weet dat je ook alarmen kunt instellen wanneer iets nieuws naar jouw smaak op de site komt. Zo ben je er snel bij en kun je je favoriete stukken in huis halen.

Maak zelf je meubels

Een eigen meubel maken is in sommige gevallen best doenbaar. Denk maar aan een lounge voor op het terras van houten paletten. Vaak vind je heel wat handige handleidingen op het internet. Akkoord, het materiaal moet je nog kopen, maar dat is vaak maar een fractie van de nieuwprijs van een meubel.

Pik kortingen mee

Vandaag de dag kun je altijd wel koopjes doen en moet je echt niet meer wachten op de solden. Zowat elke online shop ruimt om de zoveel tijd de voorraad op. Wie weet zit jouw favoriete meubel er wel bij? Maak er een gewoonte van om op elke meubel website gelijk naar de sale-pagina te gaan. Vind je een meubel, Google het dan ook even. Wie weet vind je het wel elders goedkoper.