5 items die niet mogen ontbreken in de kinderhoek

15/03/2021

Je woning omtoveren tot een heus kinderspeelparadijs? Wij zouden het bij een hoekje houden dat matcht bij de rest van je interieur. Welke items daar zeker en vast niet mogen ontbreken? Wij zetten er alvast 5 voor je op een rijtje.

1. Multifunctioneel opbergmeubel

Een opbergruimte en zitbank in één is onmisbaar item in de hoek. Niet alleen kunnen de kids lekker chillen of een boekje lezen. Hebben ze gedaan met spelen, dan kan je ook heel wat speelgoed en materiaal kwijt in de binnenruimte. Opties zat. Zelf zijn we wel te vinden in een exemplaar in stijlvol velours.

2. Leerrijke accessoires

Van een wereldkaart om zo spelenderwijs de landen te leren kennen, tot een lamp in de vorm van de maan om de interesse aan te wakkeren. Leerrijke accessoires stimuleren je kind en kunnen nog een leuke eyecatcher vormen ook en dit zonder dat het geheel al te slordig oogt.

3. Een leuke memo- of krijtbord

Kleuren is leuk, maar elk kind wil wel eens schooltje spelen of zijn/haar creativiteit botvieren op een groter canvas. Een stoer krijtbord of een (magnetisch) memobord hoort wat ons betreft simpelweg in de kinderhoek. Uiteraard heb je ook twee-in-een modellen.

4. Circustent

Akkoord het neemt wat plaats in, maar een circustent staat garant voor uren pret. Bovendien zijn deze tentjes niet zo zwaar en kunnen ze in geen tijd ook weer opgevouwen worden. De kids kwijt? Neem dan maar een kijkje in de tent, de kans is groot dat ze daar wat ruimte voor zichzelf gezocht hebben. Als extra pluspunt onttrekt een tipi–tent ook heel wat ‘rommel’ aan het oog.

5. Eigen behang

Wil je het hoekje helemaal afmaken? Geef het hoekje een eigen behang of kies voor een eigen kleurtje op de muur. Je kunt uiteraard ook voor een reeks tekeningen gaan uit eigen werk. Minder in een grote open ruimte, maar kun je met een schuifdeur of een afgesloten ruimte werken, dan kan het zeker een fijne optie zijn.

Andere ideeën of ben je zelf aan de slag gegaan? Laat het ons zeker weten, de kids van heel wat lezers zullen je dankbaar zijn.