De perfecte plant voor in de slaapkamer

15/02/2021

Planten zijn populair. Ze duiken zowat op in elke trendy woonkamer, waar ze voor zuurstof zorgen. Maar ook in de slaapkamer kunnen ze een verkwikkende nachtrust bevorderen. Wij zetten alvast 4 perfecte planten voor in de slaapkamer op een rijtje.

Valeriaan

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Thomas (@sir_thomas2013)

Heel wat mensen kennen Valeriaan als een natuurlijk slaapmiddel dat je inslikt. Nu, je hoeft valeriaan niet in te nemen om er de heilzame effecten van te ondervinden. Je kunt ook een valeriaan in de kamer zetten. De geur is lekker en je valt er blijkbaar makkelijker van in slaap. Hoe dichter bij het hoofdeinde van het bed, hoe beter.

Eucalyptus

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par A.z.z.A (@anzaziam)

Deze plant en geur hoeven je waarschijnlijk niet voor te stellen, toch? Wellnesscentra geuren meestal heerlijk naar eucalyptus. Het brengt je tot rust. Droog een paar takken en hang ze ergens bij het hoofdeinde van je bed. Een paar eucalyptustakken naast je hoofdkussen kan ook werken om beter te slapen.

Monstera

Met haar diepgroene bladeren, is de monstera super populair in de slaapkamers. Deze plant staat geboekstaafd als de koning van de slaapkamerplanten. Dit pareltje zou zoete dromen bevorderen en voor een geweldige nachtrust zorgen. Maar deze plant is vooral ook Instaproof en doet het ontzettend goed op de sociale media.

Lepelplant

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Mariya Lk (@lk.mariya)

Ben je wel fan van gezuiverde lucht, dan zal deze mooie plant met witte, opgerolde bloemen je vast weten te charmeren. Deze plant zou een positieve werking hebben op de longen en deze beter doen functioneren. De perfecte plant om ‘s nachts aan je gezondheid te werken dus.