4 tips om je meubels aan de beste prijs te kopen

2/02/2021

Iedereen weet dat meubels snel een fortuin kunnen kosten. Wanneer je speelt met het idee om je salon of eetkamer zo goedkoop mogelijk tin het nieuw te steken, weet dan dat er manieren zijn om meubels aan betaalbare prijzen te vinden. Volg de gids!

matelpro

1. Toonzaalmodellen!

De meeste meubelzaken laten de prijzen stevig zakken op modellen die ze in de winkel uitstallen of die licht beschadigd zijn. De kortingen zijn vaak substantieel! Weet dat het soms mogelijk is om een nog grotere korting te onderhandelen, zeker wanneer je zelf kan instaan voor het transport. Opgepast, niet elke zaak staat open voor dit soort onderhandeling, maar het kost je niks om het te proberen! Vergeet ook niet dat sommige winkels een “koopjeshoek” hebben…

2. Eindereeksmodellen

Om plaats te maken voor nieuwe collecties, liquideren grote winkels vaak hun oudste modellen aan onklopbare prijzen. Ze willen er vaak snel vanaf! Dat zorgt er vaak niet alleen voor dat er ruimte is voor onderhandeling, maar bovendien ga je naar huis met meubels die enkele maanden geleden nog heel wat meer kostten! Het is echt de moeite waard, want na enkele jaren weet je waarschijnlijk toch niet meer dat je eindereeksmeubels kocht…

3. Online!

Gebruik het internet om te zoeken naar goeie deals! We denken daarbij aan online winkels die hun stock leegmaken en soms stevige kortingen geven. Over het algemeen vind je de meest aanlokkelijke koopjes op de homepagina. Denk eraan dat kortingen ook kunnen slaan op de levering, of zelfs montage! Analyseer dus alle details!

4. De tweedehandsmarkt

Het is één van de grote trends van het moment: een tweede leven geven aan meubels. Het kost je soms wat hard labeur, wat ervaring en marktkennis (wat is goedkoop, en wat is het niet?), maar uiteindelijk kan je mooie koopjes doen en je meubels personaliseren. De tweedehandsmarkt bestaat zowel in de vorm van brocantes, als gespecialiseerde winkels en online.