5 Tips | Zo berg je je (kerst)spullen op

11/01/2021

De kerstboom zetten is leuk, maar het gaat wel een stuk vlotter als alles het jaar voordien goed opgeborgen is. Sta je op het punt je kerstboom af te breken en alles weer op te bergen voor volgend jaar? Met deze tips maak je het jezelf volgend jaar makkelijker. Waarom zou je het niet doen? Bovendien zijn heel wat van deze tips ook perfect geschikt om andere spulletjes weg te bergen.

Hiveboxx

Lijst de spullen in de dozen op

Meteen weten wat in de doos zit als je ze opent, handig niet? Met een inventarislijst maak je het je een stuk makkelijker. Maak een lijstje met wat je in een doos stopt en stop dit in de doos. Geef je spullen duidelijke omschrijving, zodat het ook volgend jaar nog helder is wat er in zit. Leg de lijst op je spullen of plak deze aan de buitenkant. Reken maar uit die tijdswinst.

Labelen

Niet zo te vinden voor lijstjes? Dan kun je ook je dozen labelen met een kleur of het bij een kernwoord houden. Per thema of kleur inpakken helpt ook. Als je de dozen vervolgens opbergt volgens de volgorde van optuigen, werk je volgende kerst helemaal efficiënt. De kunstkerstboom vooraan en alle andere spullen per doos er achter: makkelijk.

Durf spullen weg te gooien

Zit je met kerstspullen die je al jaren niet meer gebruikt hebt? Durf ze weg te gooien. De kans bestaat altijd dat bepaalde trends ooit terugkomen, maar dan loont een nieuwe investering waarschijnlijk wel meer de moeite. Langer dan twee jaar niet gebruikt? Neem er afscheid van.

Je kunt er misschien anderen blij mee maken, verkopen op een website of wegschenken aan een goed doel?

Doorzichtige bakken

Als je langs buiten kunt zien wat er in je doos zit, win je heel wat tijd. Het oogt soms wat slordiger, maar doorzichtig bakken kunnen zeker een valabel optie vormen. Ga voor stevige plastic boxen die jaren meegaan.

Drop er een geurzakje in

Volgend jaar meteen in de kerstsfeer komen? .Drop een geurzakje met een kerstgeur in de boxen. Op die manier voorkom je een muffe geur en verhoog je in één klap volgend jaar de voorpret.