Aan de slag met je zolder : 4 tips!

6/01/2021

Beschik je over een leuke zolderruimte en ben je van plan om daar in 2021 eindelijk wat mee te doen? Geweldig! Wij geven je alvast wat inspiratie en tips mee om jouw zolder optimaal in te richten. In een wip maak je van je zolder een geweldige leefruimte, waarom zou je die kans laten schieten?

Isoleren is goud

Wil je niet rillen of bakken, dan is een goede isolatie van je zolder noodzakelijk. Je dak isoleren is vaak de eerste stap in het bruikbaar maken van je zolder. De temperatuur wordt niet enkel een stuk behaaglijker, je drukt er ook stevig de energiekosten mee. Zo blijft er extra budget over voor een leuke inrichting.

Benut de schuine wanden

De schuine wanden van de meeste zolders, zijn niet altijd even praktisch. Denk dus goed na over het gebruik van deze ruimte en je houdt er maar beter rekening mee als je je meubels koopt. Bekijk ook waar je de nodige opbergruimte kunt creëren. Vaak zal blijken dat maatwerk de beste oplossing is. Niet goedkoop, maar je wint er wel heel wat ruimte mee.

Slapen op zolder

Geregeld doet een zolderkamer ook dienst als slaapkamer, meestal van de kids. Je zolder goed kunnen verduisteren is dan belangrijk. Met lichtdoorlatende rolgordijnen krijg je alvast ook nog wat zonlicht binnen. In combinatie met verduisterende gordijnen, kun je alle kanten uit. Niet lastigers dan lichtinval wanneer je eens wil uitslapen.

Vergroot je zolder

Letterlijk kun je je zolder waarschijnlijk moeilijk vergroten, maar optisch is dit wel mogelijk. Vaak geeft de zolder een benepen gevoel, maar dit valt op te lossen. Een licht kleurenpalet, vergroot je zolder en geeft deze ruimte een gezellige uitstraling. Kies ook voor lichte raamdecoratie en een lichte vloer. Op die manier lijkt je zolder alvast een stuk groter. Ook spiegels kunnen wonderen doen.