Trend: een minimalistische keuken

18/12/2020

Een keuken dient uiteraard om te koken, maar ook om mensen samen te brengen. Een minimalistische en cleane uitstraling zorgt dan voor focus en een aangename setting. Een keuken kan ontzettend rommelig zijn, tenzij je met enkele zaken rekening houdt. Wij geven je enkele tips mee hoe je een keuken wél gebruiksvriendelijk, maar niet rommelig maakt.

De kasten

Diepe laden en schuifladen maken je keuken alvast een stuk handiger in gebruik. Je kunt er simpelweg ook meer in kwijt, waardoor je niet alles zichtbaar moet zetten. Alles krijgt een vast plaatsje en als je alles ook nog eens netjes in bakjes schikt, dan win je heel wat tijd. Uiteraard kun je ook voor ‘gewone’ kasten opteren, maar weet dat dingen de neiging hebben om naar achteren te schuiven en je aan die spullen moeilijk aan kan. Vervallen producten vind je meestal dan ook exact daar. En het kan onhandig zijn om bepaalde dingen te pakken.

Ga in elk geval voor zoveel kastruimte als je je kunt permitteren!

Het keukeneiland

Dit is meestal een eyecatcher, maar zorg er ook voor dat het praktisch is. Het is wel handig als je ook in je keukeneiland spullen kwijt kan. Vergeet ook de stopcontacten niet. Hier ga je aan het koken en wat extra toestellen bij de hand is altijd handig.

Bepaal wat je nodig hebt

De noden van een keuken schelen van mens tot mens. De ene ontbijt uitgebreid, terwijl iemand anders er eigenlijk enkel gasten het aperitief serveert. Bepaal vooraf je noden en houdt er rekening mee bij het vormgeven van je keuken. Zo beschik je over een praktische keuken op maten. Je levensstijl of fase kan wel veranderen, iets om in het achterhoofd te houden.

Zorg ook voor vaste flows in de keuken door dingen te groeperen die bij elkaar horen. Geef elke lade en kast bij wijze van spreken een doelstelling, zodat je makkelijk alles vindt en alles gesmeerd loopt.

De uitstraling

Iedereen denkt aan clean wit bij een minimalistische keuken, maar ook natuurlijke materialen kunnen perfect. Een neutraal kleurenpalet maakt je keuken tijdloos. Wil je toch een kleurtje, gebruik daar dan je toestellen of accessoires voor. Als laatste punt is ook goede verlichting onmisbaar in de keuken. Zeker in de zones waar je effectief kookt, zie je graag wat je aan het doen bent.

Uiteindelijk is de beste keuken, degene die aan jouw verwachtingen voldoet.