5 mini-woontrends om makkelijk op in te spelen

19/10/2020

Wil je je interieur wel een beetje aanpassen, maar zie je grote veranderingen momenteel niet zitten? Alle begrip! Met deze minimale veranderingen speel je in op de laatste trends, zonder dat je je hele interieur overhoop moet halen. Een minimale inspanning, met een maximaal effect: wie streeft daar nu niet naar?

Mini-trend 1 l Interieur dat rekening houdt met je Zoom-meetings

Ja, je kunt kiezen voor een standaard achtergrond voor je meetings, maar je kunt ook je eigen interieur stylen, zodat je over het perfecte decor voor je online meetings beschikt. Tover één muur om tot online muur en klaar is kees. Deze muur bepaalt voor de buitenwereld jouw smaak en interieur: makkelijk, toch? Een paar mooie schilderijen, een plant die indruk maakt of een fijn behangpapier met een subtiel motief? Mix en match tot je de perfecte achtergrond hebt, die al dan niet representatief is voor de rest van je interieur. Wel uitkijken als je de collega’s bij je thuis inviteert …

Mini-trend 2 l Het barmeubel

Ook al ben je een matige drinker, met een barmeubel in huis, ga je voor stijl. Zeker wanneer je mensen op bezoek krijgt, kan een barmeubel een ware eyecatcher zijn. Een minibar op wielen rol je van de ene plek naar de andere, zonder al te veel moeite. Zo bepaal je zelf welke ruimte je pimpt en weten bezoekers meteen welke drankjes je in huis hebt.

Mini-trend 3 l Nonchalante kunst

De tijd dat een kunstwerk gelijk stond aan een schilderij aan een haakje, ligt al even achter ons. Meer en meer zien we kunst opduiken op een nonchalante manier. Staand in een kader op de grond of op een kast bijvoorbeeld. Kunst hoeft vandaag de dag niet meer stijf te zijn, meer nog: nonchalant omspringen met kunst geeft aan dat je smaak hebt.

Mini-trend 4 l Kamerplanten

Kamerplanten zijn al een hele populair en we lijken er met zijn allen nog niet op uitgekeken.

Mini-trend 5 l Kleurrijke tegels

Nood aan tegels voor je badkamer of keuken? Ga voor kleurrijk. Alle kleuren van de regenboog kunnen en ook prints kunnen niet gek genoeg zijn. Waarom moeten alle badkamers in aardetinten zijn en keukens zwart of wit? Ben je wel voor kleur, maar vind je felle kleuren al snel overdadig? Ga voor meerdere pastelkleuren bij elkaar en stel zo een zacht palet samen.