Shop je van thuis uit? 4 tips voor een minimale prijs!

20/10/2020

Online shopping ontplofte tijdens de coronacrisis. Gevolg: heel wat winkels haalden hun commerciële achterstand in door hun stock online te zetten.

 

Of het nu op je computer is, je tablet of zelfs je smartphone, online shoppen zorg ervoor dat je makkelijk prijzen kan vergelijken die door verschillende winkels gehanteerd worden. Wanneer het over gelijkaardige producten gaat, zorgt het ervoor dat je de ervaringen van andere gebruikers kan gebruiken, dankzij reviews die door de meeste online verkoopsites weergegeven worden.

1. Filters, ze dienen niet enkel voor je selfies!

Om je zoektocht te vergemakkelijken gebruik je zoveel mogelijk filters. Aarzel ook niet om de stukken waarop je verliefd geworden bent op te slaan in je favorieten. Zo vind je ze makkelijk terug en kan je checken hoe de prijzen evolueren.

2. Een newsletter voor de promoties?

Meerdere sites stellen je ook voor om je te abonneren op hun newsletter of op waarschuwingen voor promoties. Dat kan interessant zijn wanneer je wat tijd hebt om te wachten voor je aankoop.

3. Wacht op de goede dagen!

Ook interessant is om online te shoppen in het midden van de week, want dan zijn er meestal meer koopjes te doen. Hetzelfde geldt voor weekends in vakanties, wanneer er over het algemeen mooie promoties lopen.

4. Een laatste tip…

Groepeer je aankopen bij één online winkel en laat de artikels die je wil kopen gedurende 24 tot 48 uur in je winkelmandje zitten. Om je aan te zetten om op ‘betalen’ te klikken, sturen online winkels soms een kleine korting om uw aankoop af te ronden!