Droom je van een dressing, maar is je huis te klein? Dit zijn onze tips!

16/10/2020

Een goed uitgedachte dressing zorgt ervoor dat je er al je kleren in kwijt kan en ze ook goed kan organiseren. Maar bepaal eerst je noden voor je er één bestelt!

 

Het is de droom van menig huishouden. Wie heeft nog nooit gedroomd van een opbergruimte waar alles op de juiste plaats staat? Het belang dat de dressing inneemt in onze huizen is zo groot dat het een argument geworden is dat niemand koud laat bij de koop of huur van een huis of appartement. De dressing heeft de neiging om vastgoed meer waarde te geven!

In een paleis wonen is niet nodig!

Weet bovendien dat je een dressing niet uit je hoofd moet zetten wanneer je het idee hebt dat je er niet genoeg plaats voor hebt. Je kan er perfect één plaatsen in een beperkte ruimte, ongeveer twee meter lengte is voldoende voor de kledij van een volwassene.

Wanneer je er één kan plaatsen in een daartoe voorziene ruimte, reken dan op minimum 4 m2 voor één persoon en eerder 6 m2 wanneer je je er wil om- en aankleden. Een dressing kan gebouwd worden in L-, U- of I-vorm, in functie van de configuratie van de kamer. En hoewel de slaapkamer of de buurt daarvan de ideale plaats is, kan een gang die breed genoeg is, of zelfs een inkomhal ook dienst doen!

Bepaal je noden

De keuze voor een dressing hangt uiteraard af van wat je op te bergen hebt en wat je ervan verwacht. Voor je een bestelling plaatst, begin je met het nodige volume te bepalen. Om dat te doen, is het een goede reflex om eerst een opruimactie te houden, en afstand te doen van de kleren en schoenen die je al een tijd niet meer gedragen hebt.

Welke afmetingen?

Die keuze hangt ook af van hoe je je kleren wil rangschikken. Opgeplooide kleren nemen immers niet even veel plaats in als kledingstukken op kapstokken. Als algemene stelregel moet je rekenen op 30 tot 40 centimeter breedte, 60 cm diepte en 50 cm hoogte voor een legger waarop je een stapel kleren kwijt kan. Aan een kledingroede moet je rekenen op een hoogte van 110 cm voor broeken op een kapstok, 130 cm voor jurken en zelfs 170 cm voor jassen. Wat schoenen betreft, moet je rekenen op een lopende meter per vijf paar schoenen naast elkaar.

Dan rest nog de vraag of je kiest voor deuren, gordijnen of een open dressing, en je kan beginnen te genieten!