Hoe kies je je schoenenkast?

8/10/2020

Flexibiliteit! Het woord ligt tegenwoordig op ieders lippen. We horen het ondernemers vaak gebruiken, maar het geldt ook voor… meubilair! En een schoenenkast is natuurlijk geen uitzondering… We verduidelijken.

Matelpro

De bewoonbare oppervlakte van woningen daalt duidelijk de laatste jaren. Een trend die niet enkel het gevolg is van stijgende vastgoedprijzen, maar ook van een levensstijl die de voorkeur geeft aan een bepaald minimalisme dat samen gaat met het verwerpen van het nutteloze. Meubilair moet in deze opvatting dus zoveel mogelijk taken kunnen vervullen. Hoe past de schoenenkast in dat verhaal? Vandaag de dag is het meer dan enkel een opbergruimte voor schoenen.

De schoenenkast krijgt vaak een plaatsje in de inkomhal. Het is dus één van de eerste meubels die je bezoekers zien. Je draagt er dus maar beter zorg voor! We stellen ons dus een consoletafel voor, met daarop een mand voor de sleutels en bloemen of decoratieve accessoires zoals een originele lamp, kwestie van de sfeer wat aangenamer te maken. Je kan ook kiezen voor een voldoende laag meubel, zodat je kinderen het kunnen gebruiken als bank. Praktisch wanneer je hun veters knoopt!

Woon je in een studio?

In dat geval kies je best voor een hoge en smalle kast. Ze zal op die manier maar één functie hebben, maar je wint er er wel plaats mee, vooral wanneer je gaat voor een model met rolluik. Een andere mogelijkheid om de kast te sluiten: een gordijn, wat bijzonder in de mode is tegenwoordig. Voor het gordijn kan je kiezen voor een print, een motief, of wanneer het narcisme je niet verstikt en je graag zelf dingen maakt, een foto van jezelf! Wanneer je een illusie van ruimte wil creëren in je gang of wanneer je je look wil checken voordat je het huis verlaat, weet dan dat er modellen bestaan met een spiegeldeur.

Matelpro

Heb je geen plaatsgebrek?

Dan zijn er echte juweeltjes op de markt, die aan de ene kant schoenen en aan de andere een hangrek of legplanken bevatten. Je plaatst het meubel dan in een dressing of een kamer, kwestie van de hall niet te vullen met een imposant meubel.