Waar in huis je bureau inrichten wanneer je geen plaats hebt?

21/09/2020

Met telewerken dat aan belang wint ten gevolge van de coronacrisis, wordt een vaste bureauruimte in huis voor veel nieuwbakken thuiswerkers een prioriteit. We geven je enkele tips die kunnen helpen om de werkruimte beter in het decor van uw thuis te laten passen.

Wees ambitieus en ga voor een zo optimaal mogelijke configuratie! Om dat te doen, beschik je best over een echte, fysieke ruimte die gewijd is aan thuiswerken in je huis of appartement. Zo kan je in alle kalmte werken en je maximaal concentreren.

Kies eerst een meubel dat het belangrijkste element zal worden in deze werkruimte. Het kan uiteraard gaan over een bureau, maar ook over een tafel, een secretaire of een wandrek met een uitklapbaar tablet.

Verwaarloos de bijhorende inrichting niet. Alles wat je nodig hebt om je professionele taken uit te voeren, moet binnen handbereik zijn. Kies tenslotte ook een bureaustoel of zetel die comfortabel zit en op de juiste hoogte is!

Ga voor harmonie

Je bureauruimte neemt een plaats in in een ruimte die daar oorspronkelijk waarschijnlijk niet voor bedoeld was. Je harmoniseert de bureauhoek dus best met de rest van de ruimte zodat hij niet meteen in het oog springt.

Je kan de ruimte afbakenen met behulp van enkele spullen of door met effecten te spelen. Op dat vlak zijn kleuren een grote hulp. Wit en heldere kleuren zorgen ervoor dat het bureau beter opgaat in het decor van een slaapkamer. In het salon doe je dan weer het omgekeerde en kies je voor donkerdere kleuren zoals kastanjebruin of antraciet.

Na enkele dagen zal je ongetwijfeld merken dat het bureau ingenomen wordt door heel wat accessoires, gaande van pennen tot notaboekjes en paperclips. Voorzie dan ook enkele dozen of lades zodat je alles kan laten verdwijnen aan het einde van een werkdag. Wanneer je een bureaumeubel kiest, ga je dus best voor een exemplaar met wat lades, vooral wanneer je het in een woonruimte of inkomhal gaat plaatsen.