7 kleine ingrepen in je woning die een groot verschil maken

10/09/2020

Net een woning gekocht en geen groot budget meer over om te renoveren en te verbouwen? Met deze kleine ingrepen maak je toch een groot verschil. Budgetvriendelijk, maar met instant rendement: doen!

1. Reinig en desinfecteer de badkamertegels

Geen geld voor een nieuwe badkamer? Neem de huidige tegels eens goed onder handen. Er kruipt wat tijd en schoonmaakmiddel in, maar dat is het dan ook. Je badkamer straalt instant weer een stuk meer.

2. Laat je creativiteit los op de muren

Vind je de muren wat saai, maar is kunst te duur? Ga aan de slag met muurstickers of prints die de muur decoreren. Je kunt ze zowat in elke ruimte gebruiken, maar zeker in de slaapkamer komen ze tot hun recht.

3. Vernieuw je verlichting

Verlichting is cruciaal om sfeer te scheppen in huis. Je hebt al zeer betaalbare lampen en kroonluchters en bekijk ook zeker de kleur van je verlichting eens. Ga voor warme verlichting die sfeer schept.

4. Werk met luchtverfrissers

De geur van je woning bepaalt voor een stuk de sfeer; Zorg voor luchtverfrissers die je woning lekker doen ruiken. Ga voor natuurlijke, niet al te overheersende geuren.

5. Ga voor nuttige accessoires

Geen geld om alle meubels te vervangen? Decoreer met nuttige accessoires. In dezelfde lijn kun je ook je woning van bloemen voorzien. Verse bloemen zorgen voor een frisse touch aan je woonst en ze hoeven, bijvoorbeeld in de supermarkt, helemaal niet veel te kosten.

6. Een leuke wasmand

Niet helemaal wild van je badkamer? Een fijne wasmand kan al het verschil maken. Niet alleen oogt het mooi, het is ook nog eens functioneel.

7. Reinig je tapijten

Tapijten krijgen het qua vuil en stof vaak het meest te verduren. Reinig deze dan ook geregeld.