6 Tips | Zo kies je je eetkamerstoelen

30/11/2020

Eetkamerstoelen kosten aardig wat geld en de keuze is enorm. Verstandig investeren is de boodschap, maar hoe kies je nu de perfecte eetkamerstoel? We zetten een aantal tips op een rijtje, want over het algemeen gaan eetkamerstoelen jaren mee en dan kies je maar beter niet verkeerd.

Matelpro

Let op de leuning of niet …

Eetkamerstoelen zijn er met en zonder leuning. Ben je wel te vinden voor lang (na)tafelen en/of komen er geregeld vrienden over de vloer, dan kunnen eetkamerstoelen met leuning de beste oplossing zijn. Hier zit je immers ook na enkele uren nog net iets comfortabeler in. Uiteraard dien je ook rekening te houden met de omvang van de tafel en de ruimte die je hebt in je interieur. Stoelen met leuning nemen vaak meer plaats in, waardoor het geheel ‘vol’ kan ogen.

Matchen ze met je interieur?

Eetkamerstoelen vallen vaak onmiddellijk op, het is dan ook belangrijk dat ze matchen met de rest van je interieur. Het spreekt voor zich dat ze eerst en vooral worden afgestemd op de eetkamertafel die je hebt. Zorg voor een duidelijke lijn en stijl en trek die door in je interieur.

Test ze even uit

Uiteraard kun je vandaag de dag je eetkamerstoelen online bestellen, maar ben je het type dat elke dag de eetkamerstoelen ook effectief gebruikt, dan is het ontzettend belangrijk dat ze goed zitten. Dat merk je alleen wanneer je ze uitprobeert. Ga er dus uitgebreid op zitten in de (woon)winkel.

Het zitvlak is belangrijk

Het comfort van een eetkamerstoel wordt grotendeels bepaald door de diepte en hoogte van het zitvlak. Ook hier is aanvoelen het credo, want een gouden stelregel is er niet. Heb je lange benen dan is een diepe stoel belangrijk.

Materiaalsoort

Het materiaal waarin je je eetkamerstoel wenst is ook belangrijk. Zo kunnen jonge kinderen ervoor zorgen dat je misschien beter voor een makkelijk afwasbaar kunststof exemplaar kiest, terwijl een stoffen stoel dan weer wat extra cachet aan de ruimte geeft. Denk goed na en kies verstandig, want een stoel die snel vuil wordt is echt zonde.

Let op het budget

Als laatste willen we uiteraard ook het budget aanstippen. De prijzen van eetkamerstoelen kunnen fors oplopen en het is maar wat je er wil in investeren. Bepaal vooraf je budget en probeer je eraan te houden. Zo vallen er vaak ook automatisch al heel wat stoelen af, wat de keuze net iets eenvoudiger maakt.