6 aanpassingen die geen meerwaarde scheppen

27/08/2020

Een nieuwe badkamer of keuken? Niet onverstandig, zelfs al wil je je woning binnenkort verkopen. Er zijn echter ook investeringen die geen meerwaarde scheppen. Wij zetten er even een aantal op een rijtje.

Een kamer verwijderen

Een kamer minder? Niet doen! Hoe meer kamers in principe, hoe beter.

Overpersonaliseren

Een heel bijzonder kleurtje op de muren, kamers met wel heel bijzondere vormen of die prachtige Amerikaanse diner als eetruimte … Alles wat te persoonlijk en tegen de algemene smaak ingaat kun je beter vermijden als je je woning vlot wil verkopen.

Thuisfitness

Een paar toestellen plaatsen die je meeneemt kan natuurlijk geen kwaad, maar als je echt verbouwingen gaat doen om dit te realiseren, dan is het nog maar de vraag of een koper hier op zit te wachten. Hetzelfde valt trouwens te zeggen over een wijnkelder of een mancave.

Ingebouwde kasten en boekenrekken

Dit is een dubbele, want indien perfect geïntegreerd kunnen ze wel een meerwaarde scheppen. De meeste mensen hebben hun eigen meubels en zoeken er een plaatsje voor en willen niet al te veel van de vorige eigenaar overnemen.

Niet-goedgekeurde en vergunde renovaties

Ga je renoveren en is er een vergunning nodig, vraag deze dan ook aan. Achteraf nog een vergunning bekomen kan immers heel wat administratie en kosten met zich meebrengen. Bovendien verlies je er op het moment van de verkoop heel wat tijd mee, waardoor je misschien een snelle koper mist.

Al te dure badkamers en keukens

Hoewel investeren in een mainstream badkamer en/of keuken best een goed idee is, ga je hier ook beter niet te duur of te bijzonder. De kans is dan klein dat je je geld er opnieuw gaat uithalen. Wil je echt snel verkopen, geef ze dan een kleine upgrade en klaar. Zo haal je je investering er zeker opnieuw uit.