Zo creëer je de perfecte home cinema : 5 tips!

26/08/2020

Een avondje tv kijken? Dat doe je in de home cinema. Wil jij een bioscoopervaring bij je thuis? Met deze tips richt jij je home cinema in!

Kies het perfecte scherm

Het belangrijkste onderdeel van je installatie? Het scherm! Er zijn verschillende opties. Zo kun je voor een beamer opteren, als je super groot beeld wil en een muur kunt gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je over een vlakke, lichte muur beschikt.

Een groot scherm is vaak een betere optie. Het beeld is vaak beter van kwaliteit. Let wel, niet enkel het formaat van je scherm speelt een rol, let vooral op de beeldkwaliteit. Ben je niet zeker, laat je dan goed informeren en vergelijk verschillende modellen.

Comfortabel zitten

Heerlijk wegzakken in je zetel, dat hoort simpelweg bij de bioscoop. Wil je het zo realistisch mogelijk aanpakken, dan kan je misschien het internet afspeuren op zoek naar echte bioscoopstoelen. Uiteraard kun je je ook gewoon kiezen voor een comfortabele zitbank of fauteuils. Heb je wat ruimte, zet dan meerdere stoelen naast en/of achter elkaar. Zo kun je meerdere mensen uitnodigen. Een aparte kamer is perfect, al heeft uiteraard niet iedereen die ruimte.

Zorg dat je kunt verduisteren

In je home cinema moet je het écht donker kunnen maken. Kies bij voorkeur een kamer zonder ramen. Wist je dat je kelder misschien wel het ideale plekje is? Probeer waar je je home cinema ook inricht, deze plek zo donker mogelijk te krijgen voor een optimale ervaring.

Vergeet toch ook de verlichting niet …

Tijdens de pauze of na afloop het je wel wat licht nodig, dus spotjes in het plafond zijn wel handig. Dimbaar licht is helemaal geweldig. Achter het scherm zou je voor ledverlichting kunnen opteren.

Vul aan met leuke accessoires

Zo, de basis is er, nu kun je nog aanvullen met extraatjes als je wil. Een koelkast in de buurt is geen overbodige luxe of waarom geen heuse popcorn machine? Het kan maar bijdragen aan de realistische ervaring.