5 elementen die helpen om je goed te voelen thuis

14/08/2020

Bepaalde accessoires en decoraties helpen om een warme en verwelkomende sfeer te creëren in huis. Kwestie dat je zin hebt om er te zijn… en te blijven! Maar welke elementen? Hier is onze selectie van ‘sfeerboosters’!

Speel met licht

Ramen, of het nu in de gevel is of in het dak, zijn de beste lichtbronnen in het huis. Instinctief worden we allemaal aangetrokken door licht, zeker wanneer het natuurlijk en zacht is. Als er geen natuurlijk licht binnen vloeit, aarzel dan niet om gebruik te maken van gerichte verlichting of een reeks indirecte lichtbronnen in huis. Lampen die koud licht uitstralen (dat eerder blauw is dan geel), vermijd je best, vooral in de woonkamer!

Haal meer groene planten in huis

Planten kunnen de kamer vergroten. Een beetje jungle in de woonkamer of veranda heeft altijd zijn effect. Aarzel dus niet om uw interieur op te fleuren met verschillende planten, vooral ook omdat ze de lucht zuiveren! Merk ook op dat sommige planten snel kunnen groeien. Vermijd om die planten in een kleine ruimte te plaatsen, anders wordt het snel rommelig.

Ruim op!

Daarbij zijn manden een onuitputtelijke bron van mobiele opbergruimte, en ook nog eens een streling voor het oog. Je kan ze vullen en verplaatsen hoe jij wil. Bovendien geven gevlochten  manden in mooie, natuurlijke materialen een exotische touch aan het interieur.

Kies kleuren die op jou lijken!

Of je nu gebeten bent door de Scandinavische stijl, een romantische sfeer of wanneer je fan bent van soberheid, je moet kiezen voor kleuren die je liggen. Het beste is om te werken met een reeks kleurschakeringen, met kort tegen elkaar liggende nuances. Zo vermijd je foute kleurencombinaties…

Ga voor een cosy atmosfeer

Dat doe je door gebruik te maken van veel kussens en tapijten, ze zullen voor een comfortabele en bijzonder warme sfeer zorgen. De meest gewaagde onder jullie, liefhebbers van de hippie chic-stijl, kunnen zelfs de hele vloer bedekken met verschillende tapijten die op een vrije manier zijn gelegd.