Geef wanorde geen kans: met deze 5 tips richt je je garage efficiënt in

25/04/2019 - partner: Livios.be

Is jouw garage ook zo’n rommelhok? Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en die nuttige plek te reorganiseren. De indeling van je garage staat of valt natuurlijk met je planning: denk dus goed na vooraleer je kasten installeert, een werktafel koopt of je vloer plaatst.

Maar hoe pak je de inrichting van je garage efficiënt aan? Met deze 5 tips vermijd je heel wat wanorde en behoud je het overzicht in jouw garage. Dit en veel meer over garage en carport lees je deze week op Livios.

Garage ombouwen tot woonruimte? Zo pak je het aan!

Dient je garage enkel als autostaanplaats, en wil je de ruimte beter benutten? Waarom bouw je hem dan niet om tot een volwaardige woonruimte! Maar begin er niet halsoverkop aan, een goede voorbereiding is een must. Check daarom zeker deze aandachtspunten.

Lees meer

Pro & contra: garage of carport?

Vroeger had elke woning standaard een garage waarin je je auto kon stallen. Omdat bouwen duurder wordt en we steeds kleiner wonen, zie je steeds vaker een carport op de oprit. Waaraan geef jij de voorkeur? Beide opties hebben voor- en nadelen. We overlopen ze samen met Maarten Louwies van Hörmann en Philippe Verlinden van BOzARC.

Lees meer

Geef wanorde geen kans: met deze 5 tips richt je je garage efficiënt in

Is jouw garage ook zo’n rommelhok? Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en die nuttige plek te reorganiseren. De indeling van je garage staat of valt natuurlijk met je planning: denk dus goed na vooraleer je kasten installeert, een werktafel koopt of je vloer plaatst. Maar hoe pak je de inrichting van je garage efficiënt aan? Met deze 5 tips vermijd je heel wat wanorde en behoud je het overzicht in jouw garage.

Lees meer

Heb je een vergunning nodig voor een carport?

Sinds 1 december 2010 is de wetgeving voor kleine gebouwen als een carport of garage heel wat soepeler. Een stedenbouwkundige vergunning is niet meer vereist als de oppervlakte beperkt blijft tot maximum 40 m². Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen een vrijstaande carport of eentje die tegen het huis wordt aangebouwd. We overlopen de procedures voor beide gevallen.

Lees meer

Test: tijd om je garagepoort te vervangen?

Wanneer is het tijd om je oude garagepoort te vervangen? En waar hou je best rekening mee als je een gloednieuwe garagepoort installeert? Johan Peereboom van Harol legt uit hoe zo’n vervanging in zijn werk gaat en wat voor jou de voordelen zijn.

Lees meer