Slaapkamer inrichten: 3 fouten om te vermijden

31/10/2018

Je hebt moeite om te slapen en wordt regelmatig te vroeg wakker? Dan scheelt er misschien wel wat met de inrichting van je slaapkamer…

Wees niet te snel om de schuld te geven aan de maaltijd van de dag ervoor of de grootte van de kamer… Hier zijn 3 fouten die je gemakkelijk kan vermijden!

1. Bed op de verkeerde plaats

Dit is de meest voorkomende fout: te vaak hebben mensen de neiging om hun bed te plaatsen zonder al te veel over de positionering na te denken. Idealiter moet het bed uit de buurt van de deur staan en met het hoofd tegen een muur. Hou uiteraard rekening met alle bijkomende elementen, zoals bijvoorbeeld de nachtkastjes. Heb je genoeg ruimte om ze te installeren? Zijn er stekkers in de buurt?

2. Een computer in de kamer

Om zoveel mogelijk ruimte te laten en elk risico van wanorde te vermijden, is het beter om de functies van je kamer te beperken. In principe is het een ruimte waarin je rust en niet waar je werkt. Wie geen andere keuze heeft, zoekt best naar een modulair meubelstuk dat geen zicht biedt op je computer.

3.Te dunne gordijnen

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar om beter te kunnen slapen is de kamer best zo donker mogelijk. Vermijd ook dat je naast een raam ligt. Wie niet anders kan, investeert best in zeer dikke luiken of zelfs gordijnen om de kamer zo veel mogelijk te verduisteren. Als je slaapt, stuurt het binnenkomende licht een signaal naar je hersenen om wakker te worden… Je bent gewaarschuwd!