De do’s en don’ts bij het combineren van interieurstijlen

14/05/2018

Fan van modern, maar kan ook klassiek je wel bekoren? Geen probleem, mits je het goed aanpakt, kun je zonder problemen verschillende interieurstijlen combineren.

Je bepaalt zelf hoe je je interieur inricht, maar we willen je toch een aantal tips meegeven. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat alles een beetje op elkaar is afgestemd.

Welke stijlen wil je combineren

Voor je de handen uit de mouwen steekt of aankopen doet, denk eerst na welke stijlen je wilt combineren. Modern, landelijk, industrieel, Scandinavisch en zo kunnen nog wel even doorgaan. Matchende stijlen vinden begint met het definiëren van wat je leuk vindt.

Zorg ervoor dat de meubels, kleuren en accessoires bij elkaar passen. Maar kijk ook verder, zorg er ook voor dat de materialen matchen. Ga in geen geval klakkeloos alle meubels kopen die je mooi vindt, je eindigt dan gegarandeerd met een kakafonie aan meubels.

Begin met overlappende stijlen

Er zijn te veel interieurstijlen om op te noemen en jaarlijks komen er nog heel wat bij. Laat je daar echter niet door afschrikken. Er zijn een heel aantal stijlen die grotendeels elkaar overlappen. Zo zie je in de Scandinavische veel hout terugkomen, maar an sich is dat ook bij een landelijke stijl het geval. Op deze manier vallen best veel stijlen met elkaar te combineren. De Scandinavische stroming gebruikt anderzijds ook veel zwart-wit, wat dan weer perfect te linken valt met andere zwart-wit stijlen.

Wat vind je mooi

Uiteraard hoef je met bovenstaande tips geen rekening te houden. Zolang jij kan genieten van je interieur en het aan jouw smaak voldoet is het goed. Wil je wel combineren, maar heb je geen idee hoe. Een interieurarchitect kan je zeker bijkomend advies geven of je op weg zetten.