Geef je inkomhal een upgrade!

12/01/2022

De inkomhal wordt nog al te vaak verwaarloosd. Zonde, want met deze ruimte kun je mooie dingen doen. Met de gepaste decoratie en inrichting, maak je ook van de inkom van je woning een pareltje. Bovendien geeft je inkomhal een eerste indruk. Met aantrekkelijke decoratie en een handige indeling, zet je meteen de toon.

Douglas Sheppard

Het inrichten van je inkomhal

Je inkomhal? Die straalt bij voorkeur warmte en gastvrijheid uit, zonder het praktische uit het oog te verliezen. Een inkomhal regelt de passage in de woning, maar vaak laat je er ook heel wat spullen in achter. Denk maar aan een handtas, de autosleutels, schoenen, jassen, … An sich breng je dus echt wel wat tijd door in je inkomhal.

Het inrichten van je inkomhal gaat gepaard met aandacht voor opbergruimte. Er is heel wat standaardmeubilair, maar wil je de ruimte in je inkomhal optimaal benutten, dan kies je misschien maar beter voor meubels op maat. Een meubel onder de trap maakt que ruimte bijvoorbeeld een wereld van verschil. Ook een toffe bank kan je inkomhal een eigen touch geven. Deze bank is immers handig wanneer je je schoenen wil aan- of uittrekken of even moet wachten op de partner die nog een beetje treuzelt …

Het decoreren van je inkomhal

Er zijn ontelbare accessoires waarmee je je inkomhal kunt decoreren. Spiegels, kapstokken, haken, … keuze zat. Originele fotokaders zorgen meteen voor een huiselijk gevoel en ook schilderijen en droogbloemen doen het vaak uitstekend in de inkomhal. Een tapijt op de vloer geeft dan weer instant warmte, maar plaats het strategisch, want je wil er niet elke keer met vuile voeten over lopen. Of je nu wel of niet over een raam in je inkomhal beschikt, een beetje groen doet wonderen. Kamerplanten geen je hal een frisse sfeer.

Schildertip

Een kleine, donkere hal? Ga voor lichte verf! Witte muren lenen zich ook uitstekend tot kleurrijke decoratie. Beige of pastelkleuren kunnen een alternatief vormen. Beschik je over zo’n typische lange, smalle hal? Donkere verf doet het dan verrassend goed. Ze maken de gang net iets minder diep en zorgen voor wat elegantie.