Afzuigkap in het werkblad: voor- en nadelen

21/06/2022

Telescopisch of rechtstreeks geïntegreerd in de kookplaat: in het werkblad ingebouwde afzuigkappen zijn de nieuwe must-haves in onze keukens. We overlopen hun voordelen, maar ook hun mindere kanten.

miele

Deze afzuigkappen van de nieuwste generatie worden rechtstreeks in het werkblad of zelfs de kookplaat geïntegreerd en zijn alleen zichtbaar en hoorbaar tijdens het koken. Met een druk op de knop stijgt de telescopische afzuigkap uit het werkblad tot een vooraf bepaalde hoogte. Als je klaar bent met koken, verdwijnt ze automatisch in het werkblad.

De tweede optie is een afzuigsysteem dat rechtstreeks in de kookplaat is ingebouwd en wordt in- en uitgeschakeld naargelang van het gebruik van de kookplaat. In beide gevallen hebben deze modellen beperkte afmetingen, die het mogelijk maken de keuken origineel en discreet in te richten.

Niet voor elke keuken

Het grote nadeel van dit type afzuigkap is dat ze niet overal geïnstalleerd kunnen worden, zeker niet in een bestaande keuken. Dit komt omdat de motor onder het werkblad moet worden gemonteerd, wat veel ruimte inneemt en tot op de millimeter nauwkeurig moet gebeuren!

Afzuigkappen die rechtstreeks in de kookplaat geïntegreerd zijn, hebben een hoger prijskaartje en zijn, ook hier, omvangrijker dan een gewone kookplaat. En natuurlijk vermindert de onder het werkblad geplaatste motor de beschikbare bergruimte. Tenslotte is een in het werkblad geïntegreerde afzuigkap minder doeltreffend in het absorberen van kookgeuren.

En de voordelen?

Positief is dat de nieuwe toestellen een strak design hebben. Ze maken het ook mogelijk de ruimte boven het kookgedeelte volledig te benutten, terwijl de afzuigkap alleen tijdens het koken zichtbaar is.

Tenslotte zijn deze nieuwe afzuigkappen intelligent ontworpen en over het algemeen heel gemakkelijk schoon te maken. We waarderen ook het volautomatische aspect van het systeem, dat vaak vanzelf of met een druk op een schakelaar aangaat .