Huur een vakantiewoning voor het allerheiligenverlof

11/10/2013

Het allerheiligenverlof nadert met rasse schreden. Indien u nog geen plannen gemaakt heeft voor een vakantie met de kinderen, waarom boekt u dan geen vakantiewoning via Immovlan.be?

vakantiewoning voor het allerheiligenverlof


De herfstvakantie van uw bengels loopt dit jaar van maandag 28 oktober tot vrijdag 1 november. Indien u nog niks voorzien heeft, dan kunt u nog last-minute een lang weekend Ardennen, kust of Hoge Venen boeken. Het is nog niet te laat!
 

Hoe vindt u uw vakantiewoning?

zoeken - immovlan.be Raadpleeg de advertenties voor vakantieverhuur op Immovlan.be. Deze bieden u de mogelijkheid om appartementen, studio’s, caravans of gîtes te zoeken volgens locatie, gewenste periode (week, lang weekend, overnachting, …), datum en uw budget.

 
Hoe boekt u een vakantiewoning?

Neem contact op met de eigenaar van het goed door op de oranje CONTACT-knop te klikken die u rechts bovenaan uw scherm kunt zien wanneer u de advertentiedetails bekijkt.  U kunt op deze manier afspraken maken over de voorwaarden van uw huurhuis en uw vakantie plannen. Het is mogelijk dat de eigenaar u vraagt uw reservatie te bevestigen door het storten van een voorschot en u een huurcontract opstuurt. Maak van de gelegenheid gebruik om meer informatie te vragen over de beschrijving van het goed, extra foto’s of naar toeristische activiteiten in de regio.
Wees voorzichtig, zeker wanneer het verzoek komt van iemand die in het buitenland woont, zoals Ivoorkust, de Verenigde Staten of Canada. Aarzel dan niet om het e-mailadres in een zoekmachine zoals Google in te geven. Zo kan u – bijvoorbeeld op een forum – nagaan of dit e-mailadres al dan niet gelinkt is aan oplichting. Raadpleeg onze adviezen over fraude.

 
Hoeveel voorschot stort u bij het boeken van een vakantiewoning?

Hier bestaat geen wettelijke bepaling voor. In de praktijk bedraagt dit voorschot 25 tot 50% van de totale huursom.

Daarnaast wordt vaak ook een huurwaarborg gevraagd, wat ook niet wettelijk verplicht is. Het bedrag van deze waarborg varieert naargelang verschillende criteria en omstandigheden zoals het type en de grootte van de woning, de duur van het verblijf, de loyaliteit van de klant, …

Laatste tip: maak een plaatsbeschrijving op van zodra u aankomt.

U heeft er alle belang bij om zowel bij aankomst als bij vertrek samen met de eigenaar een plaatsbeschrijving te maken. Zodoende kan de eigenaar u geen schadevergoeding aanrekenen voor iets waarvan u de slechte staat opgemerkt heeft bij uw aankomst.  Aarzel niet om foto’s te nemen.

Prettige vakantie!