Tips om je woning sneller te verhuren

14/09/2018

Zelf verhuizen en wil je je woning verhuren? Mooi, dat kan een verstandige beslissing zijn. Wil je je woning vlot verhuren, dan geven wij je alvast enkele tips mee waar je rekening mee kan houden.

Zorg voor overtuigende foto’s

Mensen gaan af op foto’s. Hoe beter de foto’s op immosites, sociale media en ga zo maar door, hoe sneller je mensen zal overtuigen om een bezoekje te komen brengen. Stel je woning zo duidelijk mogelijk voor en zorg voor kwalitatieve foto’s die scherp zijn.

Zorg voor sfeer in huis

Ruim je rommel op, zet her en der een ruiker bloemen en schep sfeer in huis. Een net huis wordt veel sneller verhuurd dan een zootje. Staat je woning leeg, dan kan je dit goedkoop toch een beetje aankleden om meer sfeer te scheppen. Kies voor neutrale items die je kan laten hangen of staan.

Zorg dat er geen muffe geur hangt, plaats wat extra plantjes en/of gebruik een huisparfum.

Weet dat mensen de mogelijkheden van je huis in willen schatten voor ze hun handtekening zetten. Dus richt je (lege) ruimtes ook zo in. Leen desnoods ergens een paar meubels om de mogelijkheden te onderstrepen.

Haal de troeven van je woning aan

Er zijn natuurlijk de praktische troeven die rechtstreeks aan je woning verbonden zijn, maar kijk gerust een stuk verder. Zijn er winkels in de buurt, scholen, een park of een oprit van de autostrade? Gebruik deze argumenten om potentiële huurders te overtuigen. Speel in op de behoeften van de mogelijke huurders en ze zullen sneller overstag gaan.

Zorg dat je woning in goede staat is en dat je over de nodige documenten beschikt

Zorg dat je een Energieprestatiecertificaat (EPC) hebt, rookmelders en dat je woning volgens de geldende normen geïsoleerd is. Niet enkel zijn er heel wat verplichtingen als je een woning wil verhuren, het drijft ook de waarde op als je net dat tikkeltje extra doet.

Wil je je woning zelfs een klein beetje verbouwen voor verhuur? Kies voor degelijke, duurzame materialen. Deze moeten zeker niet de duurste zijn, maar zo hoef jij je op zijn minst geen zorgen over te maken.

Een likje verf

Het kost geen fortuin en toch kan een likje verf je huis stevig opwaarderen.