7 tips om je huurwoning op te waarderen

2/05/2018

Huur je je woning? Dan is het niet evident om deze naar je hand te zetten, je wilt immers geen grote kosten maken of mag simpelweg niet verbouwen of verven. Toch kun je met enkele kleine ingrepen, je huurwoning naar je smaak aanpassen. Wij geven je alvast 7 tips mee.

1. Werk met leuke tapijten

Een tapijt zorgt onmiddellijk voor een nieuwe look, en waarom zou je je tot eentje beperken? Verhuis je, dan neem je ze met je mee,. Een verloren kost is het nooit.

2. Ga aan de slag met behangpapier

Ben je niet van plan heel lang in je huurwoning te blijven, maar ben je wel gek van behangpapier? Waarom behang je de achterkant van je kast niet? Zo breng je toch wat kleur in huis en waarschijnlijk verhuis je de kasten, wél mee. Zo blijven de muren brandschoon en hoef je ook niet zoveel uit te geven.

3. Vervang de kranen van je badkamer

Het hele badkamermeubel vervangen doe je natuurlijk niet in een huurwoning, maar waarom plaats je geen andere kranen? Ze geven een eigen touch en als je verhuist kun je ze meenemen. Als ze passen bij je nieuwe badkamer natuurlijk …

4. Neem de lampen onder handen

Misschien dien je deze zelf nog te kiezen en te monteren, maar anders kun je ook de bestaande lampen onder handen nemen. Een nieuwe lampenkap en je hebt onmiddellijk een andere uitstraling. Staat de straling van de spots je niet aan, met nieuwe spotjes bepaal je je lichtkleur en de sfeer zelf.

5. Weg met die kastdeuren

Niet echt wild van de kleur van je keuken? Haal de deuren eraf! Eventueel kun je ook nog de binnenkant van de kast verven. Vertrek je, dan monteer je terug de deuren en klaar.

6. Werk met contact paper

Minder voor verven? Contact paper is een alternatief. Met dit plastieken papier – dat overigens makkelijk te verwijderen valt – geef je je kasten of muur, instant een andere uitstraling.

7. Magische washi tape

Mag je geen nagels in de muur slaan? Geen probleem, daar heb je washi tape voor. Deze tape is verkrijgbaar in heel wat leuke kleurtjes en valt makkelijk te verwijderen. Je hoeft niet te vrezen voor plakresten en een uitbrander van je huisbaas.