5 slimme opruimtips voor de woonkamer

3/11/2020

Is jouw woonkamer vaak een zootje? Houden de kinderen soms lelijk huis en lijkt je living meer op een oorlogsgebied dan een plek om gezellig wat tijd in door te brengen? Wel, dan is het tijd om structureel enkele zaken aan te pakken. Wij geven je alvast enkele tips mee waar je mee aan de slag kunt. Succes en sterkte!

Investeer in manden

Wil je op een decoratieve manier opruimen? Investeer in rieten of manden van een ander materiaal. Wanden onttrekken je spulletjes uit het oog en staan vaak prachtig in je leefruimte. Ze zijn er in alle maten en vormen, dus mixen en matchen is een eitje. Vul ze naar hartenlust en zorg dat je rommel aan het oog onttrokken wordt.

Aan de slag met dienbladen

Nee, een dienblad kan niet enkel ingezet worden als er gasten zijn om hapjes en drankjes te serveren. Met dienbladen kun je spulletjes en decoratiestukken groeperen en slim combineren, zodat ze één geheel vormen. Alles lijkt een stuk ordelijker op een dienblad. En krijg je bezoek, dan plaats je de dienbladen, met spulletjes op, zo weg.

Geen slingerende kabels

Losliggende kabels zijn slordig en trekken de aandacht. Tijd om ze weg te werken dus. Er zijn speciale clips voor in de handel verkrijgbaar, waarmee je je snoeren bundelt en kunt wegwerken. Denk op voorhand ook altijd even na wat je met de kabels gaat doen en ga bij voorkeur voor draadloos. Stevige kabels kunnen gecamoufleerd worden met kabelgoten en bedekkers.

Ga voor losstaande meubels

Losstaande meubels die niet tegen de muur vastgepind staan, lijken minder bombastisch dan wanneer je alle meubels tegen de muur zit. Bovendien schep je zo nieuwe opbergmogelijkheden.

Benut stijlvol de ruimte onder je salontafels

Waarom zou je niet voor meerdere maten van salontafels gaan. Wie weet schep je zo onder de salontafels wel nuttige ruimte voor je spulletjes. Je kunt er een mand kwijt of een stapeltje boeken stijlvol, nonchalant, maar toch opgeruimd presenteren. Benut de ruimte onder je salontafel en creëer er nog een eyecatcher mee ook.