Woonkamer: hoe kies je de juiste zetel?

3/04/2020

Hij vormt de middelpunt van je woonkamer en nodigt uit om neer te ploffen voor de tv. Maar hoe kies je een zetel die effectief je interieur opwaardeert en zich optimaal in je woonkamer integreert?

Matelpro.com

Zitbanken zijn er natuurlijk in alle vormen, materialen en kleuren. Laat ons eerst kijken naar de vorm. Hoe kan je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt tussen een hoekzetel en een klassieke fauteuil?

De hoekzetel is al een paar jaar in de mode. Ruim en elegant, is dit waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke optie van allemaal. Hoewel zo’n bank meer ruimte vraagt dan een klassiek model, kan dit type meestal worden aangepast aan je interieur: de hoek is soms vast, maar vaak is hij verstelbaar zodat je hem links of rechts kunt plaatsen. Bovendien kan je sommige modellen omvormen tot een bed of een opslagruimte.

De klassieke zetel daarentegen heeft het grote voordeel dat hij compact is. Deze soort is ook gemakkelijker te installeren en zal ongetwijfeld beter passen bij meer interieurs. Ook hier bestaat er een overvloed aan modellen. Tegenwoordig is er veel vraag naar grote, gestroomlijnde banken die plaats bieden aan 4 of 5 personen en waarvan de rugleuningen aanpasbaar zijn.