Woonkamer inrichten: 4 fouten absoluut te vermijden!

9/01/2020 - partner: Immovlan.be

Het is het middelpunt van je huis. Het is de plek waar je ‘s avonds voor de televisie ontspant, vrienden op een drankje trakteert en waarschijnlijk je kinderen laat spelen. Om de beschikbare ruimte van je woonkamer optimaal te benutten, moet je deze fouten vermijden!

De tv in het midden

De tv in het midden van de woonkamer plaatsen, is niet bepaald uitnodigend voor gasten. Je zet het toestel beter tegen een muur of indien mogelijk verborgen in een meubelstuk.

Te veel licht

Een woonkamer is gezellig, warm en ontspannend. In deze context is koud en intens licht absoluut niet op zijn plaats. Kies de “temperatuur” van je lampen zorgvuldig!

Meubilair tegen de muren

Het is een grote klassieker en we doen het bijna allemaal. Natuurlijk laten de afmetingen van de kamer het niet altijd toe, maar door je meubels op enkele centimeters afstand van de muren te plaatsen, zal je woonkamer plots “luchtiger” lijken. Als je de mogelijkheid hebt, hang meubels op!.

Gebruik elke vierkante centimeter

De gouden regel is om ongeveer een meter tussen elk meubel te laten: of het nu tussen de zetel en de salontafel of het tv-meubel is, denk aan deze onmisbare meter die de ruimte laat ademen. Als dit onmogelijk lijkt, laat dan alleen het absolute minimum in het zicht.