Home cinema: 3 klassieke fouten om te vermijden!

14/11/2019

Een home cinema begint natuurlijk met een HD-tv en met een geluidsinstallatie die je volledig onderdompelt in de film. Ben je zelf van plan om zo’n systeem te installeren? Vermijd dan zeker deze 3 veelgemaakte fouten!

Luidsprekers van verschillende merken, vermogen en kwaliteit

Het geluid moet homogeen zijn in de hele ruimte. Bespaar dus niet op een paar euro’s links en rechts door verschillende luidsprekers te combineren. Het resultaat kan namelijk fors tegenvallen.

De woofer in het midden plaatsen

Een baskast "ontlast" kleine luidsprekers door krachtige, lage frequenties uit te zenden. Niet alleen de kwaliteit van dat toestel is van belang, maar ook de locatie ervan. Ideaal is om de woofer in een hoek van de kamer of tegen een scheidingswand te plaatsen. Wie twijfelt, kan beroep doen op de aanwijzingen van de fabrikant.

In een lege kamer…

Een lege ruimte waarvan de vloer bedekt is met kale tegels zal een veel minder flatterende geluidsbeleving opleveren dan een ruimte die grotendeels is ingericht, met kaders aan de muren, een dik tapijt op de grond enzovoort. Zulke elementen filteren ongewenste geluiden eruit.