Sta op fauteuil: wat is het en wat zijn de voordelen?

19/06/2019

Is er bijna niets zo lekker als na een dag hard werken neerploffen op de bank of in een comfortabele stoel. Een perfecte stoel om in weg te zakken is een zogeheten sta op fauteuil. Wat is dit precies voor soort stoel en welke voordelen heeft een sta op fauteuil zoal?

Wat is een sta op fauteuil eigenlijk?

Een sta op fauteuil is een Relax fauteuil die ontspannen zit en waar je op een relaxte manier uit op kunt staan. Dit komt doordat de stoel meebeweegt als je naar voor leunt om de stoel uit te stappen. Opstaan was nog nooit zo gemakkelijk!

Welke voordelen heeft een sta op fauteuil?

Een relaxfauteuil met sta-op functie heeft diverse voordelen. Er zijn genoeg redenen om zo’n soort stoel aan te schaffen en een ereplek te geven in de woonkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende pluspunten van een sta op relaxfauteuil:

  • Het belangrijkste voordeel: als je slecht ter been bent of moeite hebt om je stoel uit te komen, is een sta op functie erg nuttig. Met een beweging naar voren sta je snel op je voeten. Heerlijk toch, zeker ook als je in een wat luie bui bent?
  • Een relaxfauteuil met sta op functie kun je uitbreiden met tal van functies. Zo kun je dit type stoel ook combineren met functies als een massagesysteem of kiezen voor een stoelverwarming als supplement. Verder kun je kiezen voor relaxstoelen met elektrische bediening, waardoor je de leuningen en de rugsteun naar voren of achteren kunt bewegen met een eenvoudige druk op de knop. Er zijn tegenwoordig zelf sta op fauteuils verkrijgbaar met een usb-laadpunt, zodat je niet de stoel uit hoeft om bijvoorbeeld de smartphone of een tablet op te laden.
  • Een sta op relax fauteuil is verkrijgbaar in diverse stofsoorten. Of je nu van stevig runderleer houdt of van een echte, comfortabele stof: het is allemaal mogelijk.
  • Ook qua kleuren en ontwerpen is er veel variatie mogelijk met sta op stoelen. Of je nu van een klassieke woonstijl, van modern, landelijk of van functioneel houdt: niks is op dit gebied onmogelijk!

Laat je breed inspireren

Gezien de vele voordelen van de relax fauteuil zijn er redenen genoeg om er eentje aan te schaffen. Zorg ervoor dat je, voordat je tot een keuze komt, veel inspiratie opdoet. Succes alvast met jouw keuze en geniet van de relaxte momenten die je hoe dan ook gaat beleven!