Een vrolijk interieur creëer je zo!

7/06/2019 - partner: Immovlan.be

Wil jij vrolijk worden van je interieur? Dan is het misschien tijd om wat meer kleur te brengen! Wij geven je alvast enkele tips mee om met een grote smile op de lippen, je interieur te pimpen.

Breng kleur in je interieur

Aardetinten domineren al jarenlang onze huizen en kleur werd enkel voorbehouden voor de kinderkamer. Of Instagram er wat mee te maken heeft, daar zijn we niet zeker van, maar de trend lijkt te verschuiven naar meer kleur. Van palmboombehang tot roze flamingo’s, meer kleur lijkt ok te zijn. Kleur betekent immers instant vrolijkheid.

Een leuke sfeerlamp

Zonlicht zorgt voor warmte, TL-lampen geven een ruimte een koud gevoel. Uit de ruime keuze aan lampen pik je dan ook maar beter de lampen met de juiste kleur. Ga voor lampen met minder dan 3.000 kelvin, de aanduiding van de kleurtemperatuur. Je merkt het verschil onmiddellijk.

Trouwens een ouderwetse kroonluchter is een geweldige sfeermaker! De lichtinval doet wat met je interieur.

Prikkel de zintuigen

Met een beetje overvloed is helemaal niets mis. Zorg voor een wall met kadertjes, ga voor abstracte kunst als eyecatcher, ga voor een druk kleed en ga zo maar door. Het hoeft niet allemaal al te afgeborsteld te zijn.

Doe aan knolling

Nog nooit van dit woord gehoord? Het gaat om vergelijkbare voorwerpen zoals bijvoorbeeld schelpjes zo samenleggen dat ze een vierkant met een hoek van 90° vormen. Uit onderzoek zou blijken dat deze vorm en de complexiteit van de materialen ons blij maakt.

Een beetje groen

Een beetje natuur in huis is perfect, maakt ons vrolijk en hoeft nog geeneens super vrolijk van kleur te zijn. Een fris boeketje bloemen op de tafel, een stevige bananenplant of zelfs een foto van een landschap. Stuk voor stuk sfeermakers die voor vrolijkheid zorgen.